Societat 04/01/2012

Uns 200 veïns del Besòs protesten enmig d'un clima de tensió per l'assassinat del senegalès

En el manifest, els portaveus han assegurat que "no es tracta d'un crim racista" i han fet una crida per recuperar "la convivència entre persones de diferents orígens"

Laura Díaz-roig
1 min
Concentració de senegalesos en protesta pel crim del Besòs / ACN

BarcelonaAl voltant de 200 veïns del Besòs s'han manifestat aquest dimecres pels carrers del barri barceloní en protesta per l'assassinat d'un veí senegalès a mans d'uns altres veïns d'ètnia gitana.

A més del col·lectiu de subsaharians, a la crida hi han assistit membres de l'Associació de Veïns del Besòs per manifestar el seu rebuig al crim.

Al final de la protesta s'han llegit diversos manifestos. El president de l'Associació de Veïns, Fèlix Rodríguez, ha volgut deixar clar que el succés no es va produir per motius racistes, sinó que va ser el crim d'"una persona vinculada a xarxes delictives" i que al barri sempre hi ha hagut un clima "de convivència i respecte".

Durant la concentració, però, alguns veïns han fet crides contra el que consideren que va ser un crim "racista" i han recordat el jove amb fotografies d'ell i la seva família. La protesta s'ha desenvolupat amb normalitat, amb la vigilància de patrulles de la Guàrdia Urbana i els Mossos, que no hi han hagut d'intervenir, tot i que enmig d'un clima de forta tensió.

Tot i que la majoria d'assistents volien manifestar-se pacíficament, alguns han intentat tenir gestos violents que han estat reprimits pels mateixos manifestants.

Un dels crits presents en la protesta, "Ahir, Itàlia, avui, Espanya", fa referència als incidents de caràcter racista que hi va haver a Itàlia i posa de relleu la confrontació de comunitats que hi ha al barri.

Els manifestants han passat pel costat del barri de la Mina, però no hi han arribat a entrar. S'han dirigit després al lloc on es va produir l'assassinat i hi han llegit els manifestos.

stats