Societat 23/09/2012

Diumenge ple d'èxits castellers

Arribant a les portes del concurs, les colles no afluixen i segueixen sumant noves fites

Efren Garcia
3 min
Set de vuit dels Castellers de Barcelona. / ACN

BarcelonaA dues setmanes del concurs, les colles han pitjat l'accelerador de valent per sumar èxits a cada racó de Catalunya. Castellers d'Esplugues, Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, Castellers de Barcelona i Capgrossos de Mataró han estrenat estructures inèdites aquest cap de setmana. A més, el registre ha marcat un total d'onze construccions de nou pisos, dues de gamma extra.

Barcelona puja de nivell

Els Castellers de Barcelona han fet una passa molt important en la diada de colles convidades de la Mercè. Si bé han quedat lluny de coronar el primer tres de nou que proven aquesta temporada, han reunit un gran volum de camises que els ha permès completar per primer cop a la seva història el peculiar set de vuit. Els barcelonins han tancat la diada amb tres castells de la gamma alta de vuit al sarró i han tornat a coronar un pilar de sis que es resisteix a ser dominat.

Minyons de gamma extra

Després de fer llenya del tres de nou amb folre a Sabadell, els Minyons de Terrassa han plantat cara a una diada delicada per a les seves aspiracions. Sense l'aturada al concurs en el seu calendari, la Mercè esdevenia vital per marcar el ritme del segon tram de temporada. Els malves han dominat les estructures bàsiques de nou i han fet una tasca exemplar en descarregar un dos de nou emmanillat que han sabut llegir a la perfecció.

200 castells de nou

Amb el pedal a mig gas, els Castellers de Vilafranca s'han apuntat avui el castell de nou número 200 del seu historial. Els verds han arribat a Barcelona amb dues estructures màximes en cartera, però s'han decantat només pel dos de nou amb folre i manilles en no veure's pressionats pels Minyons. Els vilafranquins han tornat a brodar la torre i han demostrat un domini incontestable d'aquesta estructura.

Santa Tecla suma quatre castells de nou

Les dues colles grans de Tarragona han tornat a situar la plaça de les Cols de Tarragona al calendari casteller. Totes dues formacions han atacat amb èxit els castells bàsics de nou tot i decantar-se per estructures diferents a l'hora de culminar l'actuació. Els Xiquets s'han apuntat l'anomenada tripleta màgica gràcies al cinc de vuit, mentre que la Jove ha apostat de nou pel quatre de vuit amb el pilar al mig i han coronat l'espadat de set a la ronda de pilars.

Sant Pere i Sant Pau ja té la torre

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha fet història en descarregar per primer cop el dos de set. Els tarragonins tenen un llarg historial amb la torre. A banda de carregar-la en quatre ocasions, han completat una vintena d'intents fallits: han fet llenya provant-la en disset ocasions i l'han desmuntat tres cops. Avui, el seu somni s'ha fet realitat i els ha situat a un nivell que els hauria obert les portes del concurs per mèrits propis si hagués arribat unes quantes setmanes abans.

El carro gros més merescut

L'altre gran focus de la jornada ha estat la diada de festa major d'Esplugues de Llobregat. Els Cargolins han rebut, per primer cop en la seva història, el premi dels vuit pisos gràcies al carro gros. Els de la camisa blava han viscut una gran progressió les dues darreres temporades, però han estat llastrats en diverses ocasions per fatalitats en l'aspecte social. Avui s'han tret una espina en fer una passa molt important, i ho han volgut rubricar amb una altra gran estrena, la del set de set.

El set de vuit ja és molt més que una moda passatgera

Els Capgrossos de Mataró mantenen el ritme en aquest segon tram de temporada. Aquest diumenge han descarregat el tres de nou folrat i el seu sisè cinc de vuit, però han destacat per apuntar-se al carro del set de vuit. Amb la seva estrena, ja son cinc les colles que han completat aquesta estructura. Enguany, tres colles s'han sumat al club, i dues ho han fet, justamanet, aquest cap de setmana.

stats