SELECTIVITAT
Societat 16/06/2016

“Si hi ha un exercici que ningú l’ha resolt, no puntuarà”

Selena Soro
2 min
“Si hi ha un exercici que ningú l’ha resolt, no puntuarà”

BarcelonaLa secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Mercè Jou, es va pronunciar ahir a El matí de Catalunya Ràdio sobre el polèmic examen d’economia amb què dimarts va arrencar la selectivitat, i que a primera hora de la tarda va encendre les xarxes amb la indignació dels alumnes, que consideraven l’examen “rebuscat” i “extremadament llarg”. Jou no va entrar a valorar la dificultat de la prova, però va assegurar que si hi ha alguna pregunta “que ningú ha pogut resoldre, no puntuarà”. La secretària general d’universitats, així i tot, va lamentar que van assabentar-se del tema pel soroll a les xarxes, i que cap professor s’havia posat en contacte amb ells per queixar-se’n, “com sí que han fet en altres ocasions”. Jou també va explicar que l’examen el prepara una persona de l’àmbit universitari especialista en la matèria i que, un cop preparat, es passa a altres professors de batxillerat i universitats perquè el revisin i hi facin tots els comentaris adequats, ja sigui la seva llargària o dificultat. “Un cop s’han fet les revisions, els professors també fan l’examen, i és quan acaba aquest procés que el donem per bo”, va concloure la secretària.

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, va parlar també del cas i va emmarcar dins la “normalitat” les queixes dels estudiants que ahir van fer l’examen d’economia. “Si en el procés de correcció es veu que hi ha preguntes no respostes, es tindrà en compte”, va apuntar Baiget, que ahir va participar en un acte de campanya de CDC.

El franquisme i el sobiranisme, a història

Els més de 32.000 alumnes que des de dimarts s’examinen de la selectivitat van continuar ahir amb les proves d’història, història de la filosofia, ciències de la terra, disseny, matemàtiques aplicades, llengua estrangera i història de l’art. A l’examen d’història, els estudiants podien triar entre un text dels drets de les dones i un sobre el franquisme a Catalunya i la seva “tasca depurativa del separatisme”. I al d’història de la filosofia, Plató i Locke van ser les opcions a triar.

Avui, últim dia de la selectivitat, els estudiants s’examinaran de geografia, física, dibuix artístic, llatí, matemàtiques, biologia, grec, cultura audiovisual, literatura catalana i tecnologia industrial.

stats