Societat 17/10/2012

Puig, sobre el xoc amb Madrid per la consulta: "Els Mossos estaran al servei del país i de les seves institucions"

El conseller d'Interior diu que el cos donarà suport al Govern si es contraposa la legalitat "jurídica" estricta a la legitimitat "democràtica"

Acn
1 min

Sant Fruitós de BagesEl conseller d'Interior, Felip Puig, ha definit aquest dijous els Mossos d'Esquadra com una "estructura d'estat" que, "en moments de canvis substancials com l'actual", aporta seguretat al país. Segons el conseller, "en situacions d'incertesa, el ciutadà busca punts de referència i seguretat, i la policia ho és". El conseller ha demanat respecte per la legalitat i ha assenyalat que, en aquest context de canvi, "hi podran haver moments en què hi hagi gent que vulgui contraposar una legalitat jurídica a una legalitat democràtica", en referència a la possibilitat que el govern espanyol o el Tribunal Constitucional puguin vetar el referèndum per la independència català, que té el suport del Parlament. En aquesta tessitura, Puig s'ha mostrat convençut que els Mossos d'Esquadra "estaran al servei del país i de les seves institucions".

Puig ha assistit al primer congrés del Sindicat de Comandaments de Mossos d'Esquadra (SICME), on s'han aprovat els estatuts i s'han elegit els càrrecs de l'ens. Un dels punts de discussió ha estat la possibilitat que els alts comandaments puguin exercir prop del seu domicili habitual, una opció que veuen positiva perquè "millora la qualitat del servei gràcies al coneixement del territori".

stats