Societat 04/12/2012

El PSC i ICV demanen formar un "front català" contra la reforma educativa de Wert i no descarten recórrer-la al Constitucional

Pere Navarro defensa la immersió lingüística com un "model d'èxit" per conèixer bé el català i el castellà. Joan Herrera reclama a Rajoy que cessi immediatament Wert

Acn
2 min
Pere Navarro es va reunir ahir amb el grup parlamentari.

BarcelonaPSC i ICV demanen fer front comú, juntament amb el Govern i els altres partits catalans, contra la reforma de llei educativa, que ataca el català i amenaça la immersió lingüística.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha reclamat aquest dimarts un "front català" contra la reforma educativa del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que margina el català a l'escola, i ha avançat que el PSC també es planteja sumar-se a un recurs d'inconstitucionalitat anunciat per la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau. "Ho hem de fer no només conjuntament amb el govern de CiU, sinó que ha de ser un front català per defensar que és un model d'èxit i que ningú ho dubta. Estem disposats a tirar-ho endavant, no només amb les forces polítiques, sinó també amb forces socials", ha subratllat Navarro en declaracions a Catalunya Ràdio.

Navarro ha criticat l'esborrany de reforma educativa fet públic aquest dilluns al vespre, i ha remarcat que "estem acostumats que aquest senyor [el ministre Wert] faci coses extemporànies", ha remarcat Navarro, que ha insistit que la immersió lingüística és "una bona fórmula per conèixer el català i el castellà" i ha lamentat que Wert continuï "amb la seva intenció d'espanyolitzar" els alumnes catalans.

Pel que fa a la reunió que aquest dimarts a la tarda mantindran els consellers d'Educació de les comunitats amb el ministre, Navarro ha dit que els consellers socialistes andalús i asturià també seran "molt crítics" amb les intencions de Wert.

Herrera reclama a Rajoy que cessi immediatament Wert per l'esborrany de la llei d'educació

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha reclamat aquest dimarts al president espanyol, Mariano Rajoy, que "cessi immediatament" el ministre d'Educació per l'esborrany de la llei d'educació fet públic. Segons Herrera, si Rajoy ha entès "alguna cosa" de la situació a Catalunya no ha de trigar a cessar José Ignacio Wert. Des de l'Hospital de Sant Pau, on Herrera s'ha solidaritzat amb els treballadors acampats contra les retallades, el líder ecosocialista també s'ha adreçat als partits catalans i els ha demanat que, en cas que l'esborrany tiri endavant, el portin conjuntament al Tribunal Constitucional.

stats