LA MÉTEO
Societat 30/07/2011

El juliol ens farà la guitza fins al final

Dissabte amb estones de paraigua a moltes comarques interiors i també en algunes de la costa

Marc Candela
1 min

Tot i que des de primera hora del dia s'han escapat petits ruixats al Barcelonès i al Baix Llobregat, el matí d'aquest dissabte el passarem amb un cel variable però amb ben poca pluja. Serà a partir del migdia que les nuvolades començaran a créixer amb força, i havent dinat les tempestes i els xàfecs sobtats descarregaran a moltes comarques interiors, sobretot de la Catalunya central. No seran pluges continuades però sí intenses, i en poca estona es podran acumular més de 15 o 20 litres per metre quadrat.

A prop de la costa serà més dificil que a la tarda hi arribi a ploure, però cap al Camp de Tarragona, el Penedès o el Garraf també s'hi podrà escapar algun xàfec curt però intens. En tot cas, a la façana litoral, la segona meitat del dia la passaran amb moltes estones de sol.

Cap al vespre, les pluges s'esvaïran de les comarques interiors però reapareixeran els ruixats febles i dispersos a la costa Central i a la costa Daurada.

Tot plegat, amb temperatures que no s'enfilaran pas més que les d'ahir, divendres. Sovint, les màximes es quedaran per sota els 28 o 29 graus, però això no serà un impediment per suar de valent: avui la xafogor serà especialment acusada i només allà on descarregui amb ganes hi podran respirar una mica més bé.

En trobareu més informació a www.ara.cat/meteo.

stats