Societat 31/10/2012

Els vols d'avions militars sobre el Prepirineu, per les bones condicions meteorològiques de Catalunya

El pilot d'un dels F18 que van sobrevolar el Berguedà, el Ripollès i diverses comarques de Lleida la setmana passada diu que es va escollir la zona perquè hi feia bon temps. "Es passa per Catalunya igual que per altres zones d'Espanya"

Ara
1 min
F-18 en ple vol, en una foto d'arxiu de l'Exèrcit de l'Aire

BarcelonaLes bones condicions meteorològiques de Catalunya podrien ser el motiu de les maniobres d'avions militars espanyols sobre el Prepirineu català que la setmana passada van tornar a posar en alerta els habitants i els alcaldes del Berguedà, el Ripollès i diverses comarques de Lleida. Així ho ha afirmat aquest dimecres des de la base aèria de Saragossa un pilot dels F18, els avions de la flota aèria espanyola que el darrer mes han efectuat diverses "maniobres" en territori català, i que Defensa qualifica d'"habituals" i "rutinàries".

El pilot ha assegurat que es passa per Catalunya "igual que per altres zones d'Espanya", i ha apuntat que la tria se sol fer, entre d'altres motius, en funció de les condicions meteorològiques.

Durant una presentació davant dels mitjans de comunicació de la flota i les instal·lacions de la base aèria de Saragossa, el cap d'un dels esquadrons de l'Ala 15, compost per 18 avions F18, ha assegurat, en la línia de les declaracions que ja va fer a principis d'octubre el director de comunicació del ministeri de Defensa, que les maniobres dels avions sobre el Prepirineu català es van fer a l'alçada reglamentària, entre 300 i 600 metres d'altitud, i que l'única queixa formal que van rebre va ser la de l'alcalde de Ripoll.

stats