Política 23/10/2012

Els vols d'avions militars espanyols sobre el Prepirineu tornen a provocar protestes

Les queixes tornen a Twitter. L'alcalde de Vilada, del Berguedà, interpreta l'acció com "una mostra de força al territori"

Acn
1 min
F-18 en ple vol, en una foto d'arxiu de l'Exèrcit de l'Aire

ViladaLa xarxa social Twitter s'ha tornat a fer ressò a través de diversos comentaris d'internautes del fet que avions militars de l'exèrcit espanyol han sobrevolat el Berguedà, el Ripollès i diverses comarques de Lleida aquest dimarts al matí. L'alcalde de Vilada, Pere Farré, ha explicat que aquest cop han estat quatre avions i han fet un vol més alt que els observats fa dues setmanes, quan es va generar un gran rebombori per una actuació similar. En aquella ocasió, l'exèrcit de l'aire va assegurar que es tractava de maniobres "habituals" i responien a un pla d'instrucció de pilots per al vol a baixa alçada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El batlle interpreta l'acció com "una mostra de força al territori", i ha recordat que "fa molts anys que no es feien aquest tipus de maniobres". A més, ha recalcat que els avions sobrevolen espais d'alt interès natural i ha alertat del perill que suposa per a la fauna.

Farré ha explicat que els quatre caces han sobrevolat el poble en direcció est-oest i a una cota més alta que la darrera vegada. El soroll "estrident" dels avions s'ha pogut sentir en municipis com Berga, Borredà o Vilada. A més, des del Twitter també s'apunta que els caces haurien sobrevolat les comarques de la Segarra, la Noguera i el Ripollès.

stats