CIÈNCIA
Societat 22/07/2012

Per què els tomàquets no tenen gust de tomàquet?

Troben la mutació genètica que ho explica

Gina Kolata
1 min
Tomàquets a les mans d'un agricultor. La investigació exposa la raó genètica que fa que el gust del tomàquet disminueixi.

Nova YorkEls versats en genètica diuen que han trobat la resposta a una pregunta universal: per què els tomàquets no tenen gust de res? Els investigadors han descobert una raó genètica que fa que el gust del tomàquet disminueixi fins i tot si el fruit es cull madur i no passa per les càmeres frigorífiques. El culpable és una mutació genètica que van descobrir els cultivadors de tomàquets. Es va afavorir deliberadament l'extensió d'aquesta alteració a gairebé tots els tomàquets perquè conferia un avantatge: els proporcionava un to escarlata uniforme d'aspecte suculent quan són madurs.

Ara, en un article a la revista Science, els investigadors comuniquen que el gen que va quedar desactivat per aquella mutació té un paper important en la producció del sucre i les aromes que constitueixen l'essència d'un tomàquet gustós i olorós. I aquests descobriments proporcionen un full de ruta perquè els agricultors produeixin un tomàquet amb més bon gust i un vermell uniforme.

Podeu llegir-ho a l'Ara Premium

stats