LA MÉTEO
Societat 16/08/2011

Les fortes temperatures obliguen a activar l'alerta per calor extrema

Es preveuen màximes de fins a 37 o 38 graus en algunes comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre al llarg d'aquesta setmana, sobretot dijous i divendres

Laura Ventolà
1 min

BarcelonaL'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha activat l'alerta per calor extrema a Catalunya, on es preveuen màximes al voltant dels 37 o 38 graus en algunes comarques de Lleida i de les Terres de l'Ebre al llarg d'aquesta setmana, sobretot, dijous i divendres.

L'alerta també s'ha activat a Andalusia, Aragó, les Canàries, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Extremadura, Galícia i Múrcia.

L'alerta màxima està activada en punts interiors de la península, com a Toledo i la Vall del Tajo, però també en àrees de Gran Canària i a la Manxa toledana, on les temperatures poden arribar als 40 graus.

A la resta de comunitats en alerta, està activada una alarma groga que significa que no hi ha risc meteorològic per la població en general, però si que n'hi ha per fer alguna activitat concreta. Aquesta alerta es troba a Andalusia, Ciudad Real, Conca i Extremadura, amb màximes al voltant del 38 i 39 graus.

Aquestes altes temperatures han obligat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a establir l'alerta per calor, i, per ara, METEOCAT no ha fet cap referència a aquesta alerta.

Trobareu la previsió del vostre municipi actualitzada amb els mapes d’avui a ara.cat/meteo.

stats