TECNOCAMPUS

Creix l’interès pel campus tecnològic d’estiu de Xnergic

La quarta edició s’expandeix per Mataró, Badalona, Granollers i Barcelona

Judit Monclús
2 min
Creix l’interès pel campus tecnològic d’estiu de Xnergic

Construir i controlar un rover lunar ja no està només a l’abast de la NASA. Entre el 27 de juny i el 22 de juliol, els més joves ho podran experimentar al campus d’estiu de Xnergic, el club tecnològic de TecnoCampus d’activitats vinculades a la robòtica educativa i a la programació. La proposta, que arriba a la quarta edició, té cada cop més bona acollida entre els nous talents vocacionals tecnològics. “Ja hem superat el nombre d’inscrits de l’any passat, quan ja vam omplir les 160 places que oferíem. La diferència és que aquest any el campus es fa en quatre poblacions: Mataró, Badalona i, com a novetat, al Centre Tecnològic i Universitari Roca Umbert de Granollers i al Canòdrom Parc de Recerca Creativa de Barcelona”, explica Aina Fernández, responsable de Xnergic. El motiu de l’expansió és poder arribar a tota la zona que està connectada amb Mataró, on s’ubica la seu de TecnoCampus, i amb la resta del Maresme per donar a conèixer l’oferta educativa del centre universitari.

Tecnologia a l’abast

Xnergic és una comunitat que sorgeix per despertar vocacions tecnològiques en els joves entre 13 i 18 anys, en un moment en què han d’orientar el seu futur acadèmic i professional. Entre les propostes que ofereix aquest estiu, els participants a partir dels 12 anys podran escollir entre desenvolupar diferents propostes de videojocs fent servir Unity3D, posar-se a la pell dels artistes que dissenyen els gràfics i aprendre com funcionen els principis de l’animació, o construir, programar i controlar un robot autònom de l’estil d’un rover lunar, que incorporarà un braç robòtic i que es podrà controlar des d’un telèfon mòbil. La novetat d’aquest any del campus d’estiu de Xnergic és l’activitat que permetrà que els inscrits puguin construir una màquina arcade de sobretaula per poder jugar als jocs clàssics, basada en Raspberry Pi. A aquest taller s’hi pot inscriure qualsevol persona de més de 16 anys que hi estigui interessada, igual que al taller de construcció de drons, en què també s’aprendrà a tripular-los i a reparar-los.

“El perfil dels participants no ha variat en els quatre anys que fa que realitzem aquest campus: són nois i noies a qui els agrada la tecnologia. Potser cal dir que s’està registrant un augment, encara subtil, de la presència de noies, que cada cop manifesten més interès per temes com la programació i la robòtica”, apunta Fernández. Pel que fa al cas de l’activitat destinada a la construcció de drons, però, destaca que és on hi ha més diversitat de participants: “Tenim perfils tan diferents com ara professors de secundària, pares amb els seus fills i estudiants que estan fent el treball de recerca”.

stats