Facebook té una "cara fosca": acull un tipus de narcisisme "tòxic" per a la societat

Un estudi conclou que els individus amb més amics a la xarxa social tenen comportaments narcisistes perjudicials com tenir desitjos de manipular els altres

Ara
1 min

BarcelonaUn nou estudi estableix una relació directa entre el nombre d'amics a Facebook i el grau de narcisisme "tòxic" de l'usuari, segons el diari anglès 'The Guradian'.

Les persones que puntuen alt en el qüestionari de personalitat narcisista tenen més amics a Facebook, s'etiqueten més sovint i actualitzen més el seu estat.

L'estudi, publicat a la revista 'Personality and Individual Differences', troba que els narcisistes responen de manera més agressiva a les crítiques i que canvien la imatge de perfil més sovint.

Tot i que ja s'havia demostrat la relació entre Facebook i narcisisme, aquest estudi demostra per primera vegada una relació d'aquest amb comportaments perjudicials per a la societat com "l'abstracció, la vanitat, la superioritat i les tendències exhibicionistes", a més de "sentir que mereixen un alt respecte i tenir el desig de manipular i aprofitar-se dels altres". Persones que necessiten estar sempre en el centre d'atenció i sovint diuen "coses terribles" i no apropiades per aconseguir-ho.

L'estudi també alerta que aquestes actituds promouen que els usuaris tinguin més amistats pocs profundes i acceptin peticions d'amistat de desconeguts més sovint.

"Facebook és una plataforma perquè la gent s'autopromocioni, canviant la imatge del perfil i ensenyant quants centenars d'amics tens", alerta Carol Craig, científic social.

Christopher Carpenter, un dels promotors de l'estudi parla d'una "cara fosca de Facebook", però alerta que "cal estudiar més" els seus efectes en la societat.

stats