Internet

La Wikipedia vol convertir-se en Patrimoni de la Humanitat

L'enciclopèdia 'online' ha presentat la seva candidatura a la Unesco. Els membres estan recollint firmes dels internautes per donar suport a la candidatura. La Unesco només atorga aquest reconeixement a espais físics i monuments

Redacció
2 min
Viquipèdia

BarcelonaL'enciclopèdia online de contingut lliure Wikipedia vol que el seu servei sigui reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

Per aconseguir la gesta, els promotors de la iniciativa han obert una pàgina web per recollir les firmes dels internautes que vulguin donar suport a la seva candidatura.

Fins al moment, la Unesco només qualifica com a Patrimoni Cultural de la Humanitat els espais físics i els monuments, i disposa d'una altra categoria pròpia per a les Obres Mestres del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat, reconeixement de què gaudeixen la Patum de Berga o el Misteri d'Elx. No obstant això, els creadors de la Wikipedia rebutgen postular-se en aquesta última categoria.

Els membres que integren l'enciclopèdia online, que s'actualitza amb el contingut enviat pels internautes, han proposat la candidatura aquest any coincidint amb el desè aniversari de la creació del servei com a plataforma lliure de difusió de coneixement. Segons informa The New York Times, la idea ha sorgit d'internautes alemanys, que són els que publiquen més contingut a la xarxa (1,2 milions d'entrades), després dels articles en llengua anglesa.

La Unesco decidirà el proper mes de juny quins són els espais que entren a formar part de la prestigiosa llista de béns que val la pena conservar. En total, s'han presentat 42 candidatures, entre les quals podria colar-se la Wikipedia si aconsegueix el suport necessari i si l'organització decideix ampliar el rang als espais virtuals.

En els seus 10 anys d'existència, la Wikipedia ha hostatjat més de 18 milions d'entrades en 279 llengües, i s'ha postulat com un dels 10 llocs web més populars d'internet.

stats