política a la xarxa

Zapatero té una cita amb els internautes avui a YouTube

El canal ha avançat aquest matí les primeres respostes del president del govern espanyol a preguntes sobre la jubilació, els sous dels funcionaris i un referèndum realitzat a Islàndia, com a part d'una entrevista que s'emetrà íntegra aquest migdia

Redacció
2 min

BarcelonaYouTube emet avui a les 12.00, a través del canal World View, una entrevista amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la que respondrà les més de 4.400 preguntes enviades pels internautes de 63 països sobre temes tan diversos com el sou que cobren els polítics a l'estat espanyol o l'augment de l'edat de jubilació.

El canal ha avançat aquest matí les primeres respostes del president del govern a preguntes sobre la jubilació, els sous dels funcionaris i un referèndum realitzat a Islàndia.

Sobre l'edat de la jubilació, Zapatero ha expressat el seu desig que la decisió d'incrementar l'edat de jubilació de 65 a 67 anys tingui un suport majoritari al Parlament. Després d'indicar que cada vegada es treballa més temps en actiu perquè les expectatives de vida són més altes, el cap de l'Executiu ha subratllat que "si volem mantenir un sistema amb garanties d'unes pensions cada vegada més dignes, hem de fer aquest esforç".

A una pregunta sobre els sous oficials, ha afirmat que el sou dels membres del govern espanyol s'ha reduït un 15 per cent i el dels alts càrrecs i el dels diputats i senadors s'ha retallat un 10 per cent. Zapatero també ha recordat que el sou dels empleats públics també s'ha rebaixat un 5 per cent de mitjana. El president ha assegurat que és una decisió difícil per a un govern haver de rebaixar el salari dels empleats públics, encara que ha recalcat que els que més han patit la crisi són les persones que han perdut la feina.

Respecte a la negativa dels islandesos en referèndum a assumir el deute del banc Icesave amb ciutadans britànics i d'altres països, el president ha indicat que, amb el referèndum no s'acabarà el problema, ja que la comunitat internacional exigirà a Islàndia el compliment de seus compromisos. El president del govern espanyol ha assegurat que entén tan als islandesos, que se'ls demana un esforç molt gran, com als ciutadans d'altres països que han perdut els seus dipòsits i garanties com a conseqüència de la greu crisi financera, alhora que ha expressat el seu desig que Islàndia pugui superar la greu crisi econòmica que pateix i recuperar la confiança.

Zapatero és el primer líder de parla hispana i el quart de l'àmbit mundial, després de Barack Obama, David Cameron i Benjamin Netanyahu, a participar al programa YouTube World View.

Internautes de 63 països han enviat les seves preguntes perquè siguin respostes pel cap del govern espanyol, i la majoria d'elles han procedit d'Espanya, Estats Units, Argentina i Regne Unit, segons ha informat YouTube.

La major part de les qüestions (gairebé el 50 per cent) s'han referit a assumptes econòmics, seguides de les relatives a assumptes de política interior, afers socials i temes educatius.

stats