XARXES

Qui és Tim Cook, el substitut de Steve Jobs al capdavant d'Apple?

Tim Cook era el cap d'operacions de la companyia de la poma i, segons moltes veus, és qui realment dirigia l'empresa des de l'ombra

Redacció
1 min
Cook, en primer pla, amb Jobs, en una imatge d'arxiu / EFE

BarcelonaTim Cook, fins ara cap d'operacions d'Apple i mà dreta de Steve Jobs, serà a partir d'avui el conseller delegat de la companyia de la poma. Cook pot ser un desconegut pel gran públic, amb una imatge pública molt més discreta que la del seu predecessor, però ja ha exercit de líder de la companyia durant les absències de Jobs, el 2004, el 2009 i aquest mateix any. A més, segons antics executius d'Apple, ja fa temps que el director real del destí de la companyia és Cook, mentre que Jobs n'era la cara visible.

El mateix Jobs recomana, en la seva carta de renúncia, que sigui Cook, de 50 anys, qui el rellevi. La junta directiva ha acceptat la recomanació i ha dit que “confia totalment que Tim és la persona adient per ser el següent president executiu”, segons les paraules del director de la junta, Art Levinson. “Els 13 anys de servei de Tim a Apple han estat marcats per un rendiment excepcional, un talent notable i un criteri sòlid en tot el que fa”, afegeix Levinson.

El fins ara cap d'operacions va entrar a la companyia de la poma el 1998 com a vicepresident d'operacions. Abans, havia treballat a altres empreses del sector informàtic, com Compaq i IBM. Nascut a Alabama, Cook ha estudiat a les universitats de Duke i Auburn. Segons la informació que figura al web d'Apple, Cook ha estat “responsable de les vendes de la companyia a tot el món” i cap de la divisió Macintosh.

stats