L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Els 10.000 soldats russos i els 2,3 milions de votants'

Si el PP mira cap als 10.000 soldats russos que mai no van existir és perquè no vol veure els 2,3 milions de votants del referèndum que sí que van ser reals

El Parlament Europeu va votar ahir al vespre una resolució perquè l’Eurocambra investigui les ingerències russes a la UE, incloses les del Procés.

Els nacionalistes espanyols de PP, Ciutadans i Vox han arrossegat els populars europeus, que s’han sumat gustosos a la festa perquè es tracta de guanyar les eleccions europees del maig i un dels enemics a abatre és el socialista Pedro Sánchez, que si ha tornat a ser president a Espanya és, finalment, gràcies a Puigdemont. Recordin que l’estratègia del PP en coalició amb bona part del poder judicial és que Puigdemont és terrorista i traïdor. Què millor que fer soroll a la UE sobre les seves relacions amb Putin per enfonsar-lo a ell i a Sánchez, dos en un.

L’estratègia els pot sortir mig bé (mig, perquè el jutge pot acabar imputant Puigdemont per terrorisme, però no podran frenar l’aprovació de l'amnistia), però és una estratègia molt barroera. Perquè recordin una cosa: la justícia espanyola ja està investigant la suposada trama russo-catalana. Hi ha dues causes judicials obertes des del 2017 sobre aquesta suposada relació i no han trobat res ni s’ha imputat ningú. I el mateix Parlament Europeu el 2022 ja va crear una comissió d'investigació especial sobre ingerències russes a la Unió Europea, que incloïa les potencials relacions entre independentistes catalans i agents russos, i no va ser capaç d'esbrinar-ne res més que les acusacions que s'havien publicat a la premsa.

La resposta de Puigdemont va ser immediata: 

Va enviar una carta oberta a tots els eurodiputats titulada “Si haguéssim fet Feijóo president, això no passaria”, en què recorda que això del terrorisme el jutge ho va posar en marxa just el mateix dia que es va anunciar l’acord per a la investidura i, per tant, per a l’amnistia; recorda que el PP és especialista en inventar-se els fets, i posa d’exemple quan Aznar trucava a directors de diaris per fer veure que els gairebé 200 morts dels atemptats de Madrid el 2004 els havia causat ETA, i lamenta que el Parlament Europeu s’hagi convertit “cada dia més en una caixa de ressonància de les estratègies partidistes de les delegacions nacionals, en lloc de vetllar per la democràcia", i fa un interessant advertiment final, dient que se sent “profundament amoïnat” perquè l’èxit de Putin és veure el Parlament Europeu al servei d’estratègies per destruir oponents polítics”. 

Mirin quina cosa: el PP, molt nerviós perquè Feijóo es va quedar amb la mel als llavis i pot perdre la presidència de Galícia, aliat amb els jutges i els fiscals de l“A por ellos!”, els que van jutjar per rebel·lió els presos polítics, necessiten fer-nos creure que hi havia 10.000 soldats russos a punt per defensar la independència de Catalunya. És com aquell joc dels nens molt petits que pensen que tapant-se els ulls no els veu ningú, que tapant-se les orelles res del que els diuen té cap importància. Si el PP mira cap a 10.000 soldats russos que mai no van existir és perquè no vol veure els 2,3 milions de votants del referèndum que sí que van ser reals. A Espanya hi ha molta gent que dient que l’1 d’Octubre va ser il·legal ja es queden tranquils (es tapen els ulls), com si l’extraordinària mobilització d’aquell dia al voltant de les urnes no revelés fins a quin punt el projecte d’Espanya es va trencar i fins a quin punt milions de persones a Catalunya escapaven al control ideològic dels mitjans espanyols i eren capaços de pensar per ells mateixos. I per això han de recórrer a la tàctica patètica del terrorisme, la tracció i la trama russa.

Bon dia.

stats