L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'El Hard Rock és l'escull per no aprovar els pressupostos? De debò?'

Entenc que el PSC posi condicions per aprovar els pressupostos, però no que un partit que se suposa que és d’esquerres condicioni el suport als pressupostos a la construcció d’un projecte recreatiu

Avui s’acaba la campanya electoral a Galícia i al PP estan enceses totes les alarmes. Tenen por que els vots que vagin a Vox restin als populars els vots necessaris per obtenir la majoria absoluta. Perquè, com saben, si el PP no guanya per majoria absoluta, no governarà. Mirin si tenen por del resultat, que avui a La Razón surt a la mateixa frase “PP” i “perdre”: “Si el PP perd la Xunta, serà per Abascal”. No recordo un titular més derrotat a 48 hores d’obrir les urnes. De fet, els missatges del PP de les últimes hores són dos: no voteu Vox (feu vot útil) i el BNG és radicalitat. Diumenge sortirem de dubtes.

Mentrestant, PSOE i Junts continuen negociant per a l’amnistia, i creix el malestar en públic d’Esquerra perquè el pacte no es tanca, i els republicans avancen una solució: els que no entrin a l’amnistia seran indultats per Sánchez. Nota a peu de pàgina: serien indultats després de ser jutjats i després d’haver passat per la presó. I sempre que Sánchez continuï sent president. 

Però que Galícia i l’amnistia no ens facin oblidar que ni Catalunya ni Espanya no tenen pressupostos per al 2024 (i, per cert, tampoc la ciutat de Barcelona). I pel que fa als pressupostos de la Generalitat, avui és notícia que no hi ha acord entre Esquerra i el PSC perquè els socialistes volen que es faci el Hard Rock tant sí com no. No ho entenc. Entenc que el PSC posi condicions per aprovar els pressupostos, només faltaria. Però el que no entenc (i diria que no s’entén, així, en general) és que un partit que se suposa que és d’esquerres condicioni el suport als pressupostos a la construcció d’un projecte recreatiu. Amb les necessitats en sanitat, en educació, en atenció a la pobresa, en dependència, en renovables que tenim, això del Hard Rock no té ni cap ni peus. Aprovar els pressupostos, amb la cessió de totes les parts firmants, és una necessitat peremptòria.

Bon dia.

stats