Meteo 26/10/2019

Aquesta nit caldrà endarrerir el rellotge una hora

Arran del canvi d'horari, el cap de setmana serà una hora més llarg

Oriol Rodríguez
1 min
Imatge d'arxiu d'un operari canviant l'hora a uns rellotges.

BarcelonaJa ha arribat l'últim cap de setmana d'octubre i, per tant, és el moment de tornar a l'horari d'hivern. Diumenge a les tres caldrà endarrerir els rellotges una hora. Això vol dir que el cap de setmana serà una hora més llarg (durarà 49 hores).

Amb el canvi d'horari es guanyarà una estona de sol de bon matí, de manera que dilluns quan aneu a treballar hi haurà força més claror que la setmana passada. Ara bé, la contrapartida és que es farà fosc abans. Demà la sortida de sol serà a les 7.16 h i es pondrà a les 17.53 h. Tingueu en compte, però, que d'aquí a menys de dos mesos els dies es començaran a allargar.

Caldrà esperar a l'últim cap de setmana de març per tornar a l'horari d'estiu. El dia 28 a la matinada les busques dels rellotges s'hauran d'avançar una hora, i això convertirà aquell cap de setmana en el més curt de l'any.

L'agost del 2018 la Comissió Europea va proposar abolir el canvi d'horari. Tot i això, la proposta encara no s'ha materialitzat. A Espanya es va constituir un comitè d'experts encarregat d'estudiar els canvis d'horari, però fins ara no s'ha arribat a cap acord, i fins al 2021 el govern espanyol no aclarirà la seva posició. Així doncs, de moment es continuarà aplicant durant cinc mesos l'horari d'hivern i set mesos el d'estiu.

stats