Meteo 16/05/2016

L'aigua del mar està freda per a l'època de l'any

Divendres la temperatura de l'aigua del mar a Barcelona a 1 metre de fondària era de 16,1 ºC, un grau i mig per sota de la mitjana

Oriol Rodríguez
1 min
La sortida de sol d'avui des de la Badia del Fangar, al Delta de l'Ebre.

BarcelonaFruit de la bonança que ha fet aquests últims dos dies, són moltes les persones que s'han atansat a la platja. Uns han aprofitat per prendre el sol, i altres per fer el primer bany de l'any. El que cal tenir en compte és que, com que tot just estem a mitjans de maig, l'aigua encara no ha tingut temps d'escalfar-se.

Divendres, la temperatura de l'aigua a un metre de fondària a la Barceloneta era de 16,1 ºC. Això és un grau i mig per sota de la mitjana dels últims deu anys. Els núvols que vam tenir durant bona part de la setmana passada van impedir que el sol pogués escalfar l'aigua. A això s'hi ha de sumar la pluja que ha anat caient. L'aigua de la pluja té una temperatura força baixa, de manera que quan els rius i les rieres l'aporten al mar, fan que es refredi. És per això que si ho comparem amb la temperatura que tenia l'aigua a principis de maig, veiem que ha baixat 0,7 ºC.

Segons Diego Lázaro, l'observador que setmanalment mesura la temperatura de l'aigua a Barcelona, els 16,1 ºC de divendres són el valor més baix registrat des del 2006 a la segona setmana de maig. Val a dir que a mesura que vagin passant els dies el mar s'anirà escalfant. Tot i això, no serà fins al mes d'agost que arribarà al seu màxim anual.

stats