Meteo 23/10/2019

Un tornado destrossa un càmping a Gualba

Hi ha dos ferits, i sis famílies que hi vivien s'han quedat sense casa

Miquel Bernis
1 min
Cases prefabricades arrasades pel fenomen / Twitter: @marinaplanas

BarcelonaUn possible tornado ha arrasat aquesta nit un càmping privat al terme municipal de Gualba (Vallès Oriental). El fenomen ha destrossat pràcticament totes les cases prefabricades que hi havia a la zona, com testimonien les imatges que arriben de les destrosses. Segons fonts de l'Ajuntament de Gualba, una mare i una filla han quedat ferides lleus a causa del fenomen, i sis famílies de Gualba i Sant Celoni s'han quedat sense casa, ja que tenien el seu domicili habitual en aquesta comunitat de propietaris. L'Ajuntament busca alguna solució provisional per ubicar les famílies afectades.

La violència del fenomen ha arrossegat algunes d'aquests cases prefabricades fins a la carretera, ha doblegat una torre elèctrica i ha tombat desenes d'arbres a la carretera entre Campins i Gualba. El fenomen s'ha produït al voltant de les dues de la matinada enmig de les fortes tempestes, que també han provocat la crescuda de rieres al Maresme.

La valoració dels danys determinarà si pot haver estat un petit tornado o algun altre fenomen sever. Segons l'expert en tornados Oriol Rodríguez, els danys no s'han quedat al càmping sinó que s'estenen més al nord cap a les urbanitzacions que hi ha al voltant, on també hi ha importants destrosses i arbres caiguts. Segons el Meteocat el fenomen va entrar provinent del mar per Sant Cebrià de Vallalta i va avançar fins a Gualba, on va perdre la seva estructura de tornado.

stats