Meteo 07/01/2018

Un possible tornado causa nombrosos desperfectes a l'Alt Empordà

El fenomen de temps sever ha tingut lloc de bon matí entre Cistella i Terrades, al nord de la comarca

Manel Cascante
1 min
Els Bombers treballen a la plaça de l'Ajuntament de Cistella.

BarcelonaA primera hora del matí, poc després de les 8.00, una forta tempesta ha afectat el nord de l'Alt Empordà i ha generat un possible tornado entre les poblacions de Cistella i Terrades. També ha implicat algunes incidències en zones pròximes.

El fenomen de temps sever ha afectat inicialment Cistella, ha avançat després cap a Terrades i ha causat nombrosos desperfectes en aquest entorn: arbres arrencats, teulades i mobiliari urbà malmesos, vehicles desplaçats, etc. Segons les primeres informacions, no hi ha hagut cap ferit, tan sols danys materials.

Malgrat que encara és aviat per confirmar-ho –caldrà fer un treball de camp i recopilar dades i imatges–, tot fa pensar que es tracta d'un tornado, si bé encara no es pot descartar que hagi sigut un esclafit.

Les fortes ràfegues de vent també han causat destrosses a Cardona (Bages), sense causar ferits, encara que ha provocat desperfectes en una trentena de granges i en alguns terrats de la població. Els Bombers han rebut un avís al voltant de les 13 hores i dues dotacions s’han desplaçat a la zona. Durant la matinada, el vent s’ha endut volant les planxes dels diferents pallers, però no ha provocat danys en les seves estructures.

Us ensenyem a continuació algunes de les imatges i vídeos que han compartit diversos observadors a través de Twitter:

stats