Meteo 31/12/2019

Començar l'any amb un bany és una mica més fàcil aquest 2020

La temperatura de l'aigua és més alta del que tocaria, sobretot a la Costa Brava

Miquel Bernis
2 min
Primer bany de l'any a Barcelona

BarcelonaUna de les tradicions del dia 1 de gener per a molta gent que viu prop de la costa és començar l'any amb una capbussada al mar. Enguany les condicions seran més favorables que en altres ocasions. No és gens estrany que les festes de Nadal siguin dies d'anticicló, de calma i, per tant, de mar poc moguda, però enguany arribarà a ser fins i tot plana en alguns sectors de la costa central. A les platges més obertes del nord de la Costa Brava o del delta de l'Ebre estarà una mica més moguda, però com a molt hi haurà marejol.

També la temperatura de l'aigua és favorable per atrevir-se a fer un bany en ple hivern, sobretot a la Costa Brava, on l'anomalia positiva és més marcada. Segons les observacions de Josep Pascual, ahir a l'Estartit l'aigua del mar estava a més de 15 graus, dos per sobre del que sol ser habitual en aquesta època de l'any. Probablement la falta de situacions de tramuntana d'aquesta tardor ha afavorit aquest valor tan alt.

Anomalia de la temperatura del mar a dia 23 de desembre

A la resta del litoral la temperatura de l'aigua és bastant semblant. A Barcelona se situa al voltant dels 15 graus, unes 6 dècimes per sobre de la mitjana dels últims dotze anys, segons dades de l'última observació feta per Diego Lázaro aquest cap de setmana passat.

Fora de l'aigua, l'ambient no serà tan suau i agradable com per Nadal, però al migdia la temperatura arribarà a fregar els 15 graus, i el vent no serà destacable. El dia de Cap d'Any començarà amb molt de sol a la meitat est de Catalunya i en tot cas serà a la tarda quan augmentaran els núvols.

Una de les activitats més clàssiques és el bany solidari que organitza el Club Natació Atlètic Barceloneta a la platja de Sant Sebastià de Barcelona, però també s'organitzen activitats semblants en pobles com Premià de Mar i Torredembarra.

stats