Meteo 13/10/2019

Recull de les imatges que ha deixat el tifó 'Hagibis' al seu pas pel Japó

Va tocar terra amb categoria 2, però de mica en mica va anar perdent força

Oriol Rodríguez
1 min
El riu Chikuma s'ha desbordat a causa del potent tifó que ha colpejat el Japó.

BarcelonaEl tifó Hagibis ja torna a ser sobre l'oceà Pacífic després d'haver arrasat una part del Japó. El sistema tropical ha anat perdent força al llarg dels últims dies, però tot i això ha sigut prou intens per causar estralls.

La pluja torrencial d'ahir va arribar a deixar quantitats pròximes als 900 l/m2 en alguns indrets. Per tenir-ne una referència, penseu que a l'Observatori Fabra de Barcelona cauen al voltant de 620 l/m2 a l'any, de mitjana. Això ha fet créixer el cabal dels rius i s'han produït inundacions en moltes poblacions.

El vent també va ser un dels protagonistes. Es van registrar ratxes superiors als 150 km/h en diversos llocs del centre i l'est del país. Amb això n'hi va haver prou per causar danys en torres elèctriques, teulades i, fins i tot, per tombar camions.

Al mateix tifó també es van arribar a formar alguns tornados. Un d'aquests va afectar la població d'Ichihara, situada a la prefectura de Chiba, a tan sols 30 km al sud-est de Tòquio. El cap de fibló va arrancar teulades senceres i fins i tot va arribar a tombar vehicle.

El Hagibis ha deixat un balanç de diversos morts i més d'un centenar de ferits. El tifó va tocar terra ahir, amb categoria 2 segons l'escala de Saffir Simpson. A mesura que va anar avançant cap al nord-est va anar perdent força, però tot i això encara ara no ha baixat de categoria 1.

stats