Meteo 29/05/2018

Rierada sobtada al sud del Maresme

Les tempestes continuaran aquest dimecres, tant a la costa com a l'interior

Miquel Bernis
2 min
La zona del Torrent de Can Retola aquest matí cap a les 7 / Twitter (@Gisebcn)

BarcelonaLes tempestes d'aquesta matinada han provocat la crescuda sobtada de la riera de Tiana, al sud del Maresme. La tempesta que s'ha format cap a les sis del matí en aquest punt de la serralada litoral ha deixat acumulacions de més de 30 l/m2 en molt poca estona, fet que ha provocat aquestes imatges espectaculars gravades per una veïna.

La Policia Local de Tiana confirma que hagut d'ajudar un adolescent que s'havia quedat atrapat en creuar la riera. El rescat s'ha produït en el tram més baix de la riera de Tiana, en el límit del municipi amb Montgat. La força de la riera ha arrossegat fins i tot un cotxe que hi havia aparcat.

El mapa de l'estimació de la pluja acumulada durant les últimes hores elaborat pel Meteocat posa de manifest que el xàfec ha sigut realment molt local. Ahir les precipitacions van acumular les quantitats més destacables a les Terres de l'Ebre i al Prepirineu.

Acumulacions de pluja estimades entre ahir i les 8 d'avui / METEOCAT

Els ruixats i tempestes continuaran demà. Aquesta tarda hi ha hagut tempestes fortes també en comarques com l'Alt Empordà, el Berguedà i el Solsonès, i de nit i matinada els ruixats podrien tornar a ser forts a prop de la costa. El Meteocat té un avís actiu per intensitat de pluja de cara a aquest dimecres que afecta la majoria de les comarques. De matinada i al matí els ruixats s'esperen més concentrats a la costa, i a la tarda en punts més interiors i de muntanya.

Aví de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja de cara a dimecres / METEOCAT

Petit tornado a l'Ebre

D'altra banda, aquest dilluns un cap de fibló que va aparèixer sobre el mar va arribar a tocar terra a les Terres de l'Ebre. El fenomen va aixecar aigua dels arrossars i va provocar desperfectes lleus en unes obres. Segons l'expert en tornados Oriol Rodríguez, es tracta del sisè fenomen d'aquest tipus aquest any a Catalunya. La mitjana anual d'aquest tipus de fenòmens és de 5, i per tant s'ha superat abans d'arribar a l'equador de l'any.

stats