Meteo 21/08/2019

Ahir a São Paulo es va fer de nit a les tres de la tarda

El fum dels incendis forestals i els núvols van enfosquir el cel de la ciutat

Oriol Rodríguez
1 min
Concentració d'aerosols produïts per incendis forestals prevista per ahir

BarcelonaDes de fa dies les flames s'han escampat pel sud de l'Amazones i l'est de Bolívia, arrasant desenes de milers d'hectàrees. Tot i ser una zona típicament humida, l'escassetat de pluges i les condicions meteorològiques de les últimes jornades han facilitat que aquests incendis forestals puguin avançar ràpidament.

Tota la fumera generada pel foc ha estat empesa pel vent cap al sud-est fins a arribar a cobrir el cel de diverses regions de l'oest i el sud del Brasil, algunes de les quals situades a més de 1.000 km de distància dels incendis forestals.

A banda, el pas d'un front pel sud del Brasil va portar un clar augment dels núvols. La conjunció d'aquests núvols amb el fum va ser la responsable de la foscor que ahir es va viure en ciutats com, per exemple, São Paulo. Tot i ser ple dia, el cel es va enfosquir fins al punt que es van encendre els fanals dels carrers.

El Brasil està patint la pitjor temporada d'incendis forestals dels últims 5 anys. S'han arribat a comptabilitzar un total de 72.843 incendis des de l'1 de gener fins aquest dimarts, segons l'Institut Nacional d'Investigacions Espacials (INPE). Es tracta d'un augment del 82% respecte al mateix període de l'any passat.

stats