Meteo 03/07/2015

Les temperatures més altes de l'onada de calor arribaran al final del cap de setmana

Avui s'inicia una nova pujada del mercuri que entre diumenge i dimarts dispararà els termòmetres fins als valors més alts de l'episodi de calor

Miquel Bernis
2 min
Rajos crepuscualrs ahir al vespre des de Sant Pere de Vilamajor. JORDI RODOREDA

BarcelonaEn general aquesta nit ha estat una mica més suportable que les anteriors, les mínimes per sobre dels 20 graus han estat més comptades que en matinades precedents, però en alguns punts de la costa la xafogor s'ha mantingut molt intensa, fins al punt que al centre de Barcelona la temperatura no ha baixat dels 25,6º durant la nit, la temperatura mínima més alta de l'onada de calor fins ara.

Avui encetem un nou ascens dels termòmetres que molt probablement ens conduirà a les temperatures més altes d'aquesta onada de calor. Avui i demà les màximes s'aniran enfilant cada cop més, i cal esperar els valors més alts per diumenge, dilluns i dimarts. Durant aquests tres dies és probable que s'arribi als 40 graus en alguns punts de Ponent, i molts termòmetres se situaran entre els 35 i els 38 de màxima en comarques prelitorals i de la Catalunya Central. El termòmetre s'acostarà als 35 graus a la costa, i en conjunt s'assoliran les màximes més altes d'aquest episodi de calor forta.

Després d'això arribarà una baixada força clara, la segona part de la setmana que ve les temperatures recularan de 3 a 6 graus, continuarem amb calor de ple estiu, però els termòmetres marcaran valors molt més raonables. La incertesa sobre com començarà la segona quinzena de juliol encara és molt alta, no està gens clar si aquesta nova tendència s'instal·larà o si la calor forta reapareixerà.

En qualsevol dels casos sembla poc probable que arribin pluges ni a curt ni a mitjà termini, el sol dominarà clarament el cap de setmana i res fa pensar en canvis importants la setmana que ve. Com a molt apareixeran algunes tempestes de tarda al Pirineu al centre de la setmana, coincidint amb la baixada de les temperatures.

A http://ara.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats