Meteo 22/03/2020

Les tempestes de Mallorca han deixat calamarsa i un cap de fibló al sud-oest de l'illa

La mànega marina no ha causat destrosses, ja que en tot moment s'ha situat sobre el mar

Oriol Rodríguez
1 min
Imatge de radar de l'Agència Estatal de Meteorologia en el moment en què s'ha format el cap de fibló

BarcelonaLa pertorbació que portarà pluges i un reforçament del vent de llevant al llarg de les pròximes hores a Catalunya ja ha començat a afectar les illes Balears. De matinada ha començat a ploure a Eivissa i Formentera, uns ruixats que han deixat quantitats modestes. S'han acumulat fins a 8 l/m2 a Eivissa i 6 l/m2 a Sant Mateu d'Albarca.

Al llarg del matí les nuvolades han agafat embranzida a Mallorca, i els xàfecs i les tronades s'han anat escampant per l'illa. En un principi han afectat la zona de llevant, on s'han arribat a recollir fins a 18 l/m2 a Artà i 8 l/m2 a la Colònia Sant Pere i a Sant Salvador de Felanitx fins a les 11 del matí. Ràpidament, però, els ruixats s'han anat reproduint per la resta de l'illa, localment acompanyats de calamarsa.

El fenomen més curiós s'ha produït pels volts de les onze. Davant de Puigderrós i Sa Torre, al terme municipal de Llucmajor, s'ha format un cap de fibló. La mànega marina ha durat pocs minuts i s'ha fos sense fer cap destrossa, ja que en tot moment s'ha situat sobre el mar.

L'illa de Mallorca continua en avís groc per pluges que poden acumular més de 20 l/m2 en una hora i per tempestes, segons adverteix l'Agència Estatal de Meteorologia. De fet, cap a dos quarts de dotze del migdia una forta tempesta ha començat a descarregar sobre la ciutat de Palma.

stats