Societat 14/07/2013

Concert al Palau Sant Jordi per la investigació contra l’Alzheimer

Hi actuarà Joan Manuel Serrat, Barbara Hendricks, Noa, Sílvia Pérez Cruz i Miguel Poveda

Ara
2 min

BarcelonaLa Fundació Pasqual Maragall, en col∙laboració amb The Project, organitza el proper 28 de setembre un concert a benefici de la investigació contra l’Alzheimer. L’objectiu del concert és sensibilitzar sobre la malaltia i recaptar fons per finançar projectes d’investigació. L’acte, que s’emmarca en el Dia Mundial de l’Alzheimer, reunirà a l’escenari un cartell excepcional: Joan Manuel Serrat, Hendricks, Noa, Silvia Pérez Cruz i Miguel Poveda. Els acompanyaran l’Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Joan Albert Amargós.

El concert tindrà una durada de dues hores i constarà aproximadament de 20 peces en format simfònic, amb duets entre els artistes com a forma de transició entre ells sobre els quals el director musical i els artistes ja estan treballant. A més, es farà una disposició escenogràfica que transformarà el Palau Sant Jordi en un espai elegant i suggeridor de la mà de Manuel Huerga.

“Tots els que col∙laborem ho fem en defensa pròpia, egoisme, perquè ens afecta directament a tots. De l’Alzheimer no ens en salvem ningú. És una malaltia que no toca només als que la pateixen, sinó també als familiars i a la societat en general”, ha afirmat Joan Manuel Serrat, un dels artistes que participaran al concert.

A més de sensibilitzar la societat sobre les malalties neurodegeneratives i les seves conseqüències −tant en el malalt com en el seu entorn−, el concert per a la recerca contra l’Alzheimer té com a objectiu recaptar fons per als projectes d’investigació en els quals treballa la Fundació Pasqual Maragall. Els beneficis obtinguts amb les vendes d’entrades es destinaran a aquest objectiu. Les entrades ja estan a la venda a les plataformes habituals (The Project, Telentrada, Ticketmaster i Atrápalo) i a través de la web Respostamusica.com. Totes les localitats seran de seient, amb preus de 25, 40 i 60 euros.

La Fundació Pasqual Maragall

Des del 2008, la Fundació Pasqual Maragall aborda els reptes que planteja la malaltia de l’Alzheimer des de l’àmbit de la recerca científica amb el compromís d’aportar solucions innovadores i decisives, així com millorar el benestar de les persones afectades. El seu objectiu és reduir el nombre de persones afectades i avançar en el tractament i en la cura de la malaltia; retardar l’evolució de la malaltia i avançar en la detecció precoç i la prevenció, i millorar la qualitat de vida de les persones afectades i dels seus cuidadors. Cada quatre segons es diagnostica un nou cas de demència al món. En la majoria dels casos és Alzheimer, una malaltia que té un origen i unes causes encara desconegudes, és impossible de preveure, es diagnostica tard i no existeix cap medicament que en retardi o en freni l'evolució.

stats