Publicitat
Publicitat

Èxit dels Programes de Qualificació Professional Inicial

7 de cada 10 alumnes que han participat en algun d'aquests programes tornen al sistema educatiu o troben feina

Un total de 435 nois i noies s’han pogut reincorporar al sistema educatiu o han trobat feina després d’aprovar algun dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI) que ha impulsat i cofinançat l’Ajuntament de Barcelona des de l’octubre de 2012 i que s’han gestionat des de la Fundació BCN Formació Professional. Això suposa el 67,32% de l’alumnat.

Des del curs escolar 2012-13, el govern de la ciutat impulsa el 'Pla 16-19: Programa de recuperació acadèmica d’alumnat de 16 a 19 anys per promoure la seva qualificació i inserció laboral', dins del marc de les accions municipals de lluita contra el fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur.

En total, durant aquest mandat, l’Ajuntament invertirà 2.072.000 euros dins del marc del desplegament d’aquest Pla 16-19, que complementa a la ciutat altres iniciatives que tenen com a objectiu reduir el fracàs escolar i l’abandonament escolar prematur conjuntament amb les que impulsa el Consorci d’Educació de Barcelona.

El regidor d’Eduació, Gerard Ardanuy, ha volgut destacar en primer lloc “l’esforç durant el mandat dels centres educatius i de les entitats socials de la ciutat que a través d’aquests convenis de col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona treballen amb nosaltres per oferir a nois i noies que no s’han pogut graduar d’ESO una nova oportunitat per retornar al sistema educatiu i, també, en alguns casos, trobar feina”.

Aquest dilluns també s’ha fet la signatura dels convenis col·laboració amb 8 centres educatius i 13 entitats de serveis socials que durant aquest curs escolar 2014-15 desenvolupen els nous Programes de Formació i Inserció, que substitueixen els PQPI, suprimits a partir de l’aprovació de la LOMCE.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de