Successos

Alliberat un home que vivia esclavitzat en una hípica del Baix Penedès

Els propietaris, que estan en llibertat pendents de judici, s'aprofitaven de la seva situació d'irregularitat per explotar-lo

2 min
El llit on dormia la víctima dins de l'hípica

TarragonaLa Guàrdia Civil de Tarragona ha alliberat un home que, des de fa un any, vivia en un petit magatzem dins d'una hípica de Santa Oliva (Baix Penedès) i en unes condicions deplorables. Els propietaris de l'establiment, que han estat detinguts i posats en llibertat a l'espera de judici, s'aprofitaven de la seva condició de persona irregular, ja que la víctima era d'origen peruà, per explotar-lo laboralment.

L'home va començar a treballar a l'hípica ara fa un any, a partir d'una oferta laboral que va trobar en un portal d'internet que, aparentment, era legal. Des d'aleshores, ha sobreviscut havent de suportar unes condicions inhumanes. Els amos de l'hípica, de 26 i 31 anys, no li permetien sortir del recinte i, segons la Guàrdia Civil, havia de treballar encara que estigués malalt "durant extenuants jornades de treball, sense protecció sanitària, ni mesures de prevenció de riscos laborals". El magatzem on el tenien tancat era on emmagatzemaven els fems dels cavalls i altres deixalles i no complia ni les mínimes condicions higièniques. L'aigua que la víctima havia d'utilitzar per beure o netejar-se era la d'un abeurador per a animals.

Els mobles que la víctima tenia dins del magatzem on vivia

Viure en aquestes condicions ha provocat un deteriorament de la salut de la víctima, que pateix diferents patologies emocionals i també físiques, algunes de les quals l'afecten als ulls o la pell, així com una pèrdua acusada de pes. Els diners que guanyava per dur a terme tots els treballs que li imposaven els gestionaven els mateixos amos de l'hípica.

La investigació d'aquest cas s'ha fet de manera coordinada amb la Fiscalia de Tràfic de Persones i Estrangeria a Tarragona, la Inspecció Territorial de Treball de Tarragona i la Fundació Creu Blanca. Al trobar l'home, els agents de la Guàrdia Civil van posar el cas en mans dels Serveis Socials, que li han proporcionat un habitatge digne i permisos de residència i treball temporal.

stats