QUÈ FEM AQUEST CAP DE SETMANA?
Camp de Tarragona 18/12/2019

El Camí de Mestral, una ruta de mar i muntanya

Una proposta ideal per als amants del senderisme

Ara
2 min
01. El camí de la Llena al pas pel coll de Monetze, amb Tivissa al fons. 02. El poble de Llaberia. 03. El Mas Valentí, al camí de Gavadà. 04. El puig del Marquès des de la serra de Güena.

PratdipEl Camí de Mestral és el nom del nou producte turístic dels municipis que des del 2016 es promocionen sota la marca turística Terres de Mestral, és a dir, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip. Es tracta d’una ruta de senderisme de quatre etapes, amb la qual s’ofereix una espectacular combinació de mar i muntanya amb panoràmiques infinites al territori, una zona de petits pobles d’interior i de costa que conserven l’essència d’una ruralitat ben viva.

És una ruta de mitja muntanya de 67,5 km, sense grans dificultats tècniques, però poc apta per al principiant, ja que, a la llargada d’algunes excursions (complexitat o durada), s’hi afegeix un desnivell positiu acumulat i un terreny amb pendent en algun tram de la ruta.

Aquesta proposta ens permetrà recórrer gran part de les Terres de Mestral i descobrir municipis que ens ofereixen un entorn patrimonial i natural únic a la demarcació de Tarragona. A Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, un municipi que té més de 180 quilòmetres de camins i senders, podrem conèixer l’hospital gòtic del Coll de Balaguer i el Centre d’Interpretació de l’Oli, un antic molí que s’ha rehabilitat per transmetre a les noves generacions la tasca artesanal d’elaborar aquest aliment daurat. A Pratdip podrem escoltar la llegenda dels dips, uns gossos vampir que xuclaven la sang dels animals i atemorien els habitants d’aquesta contrada que conserva tot l’encant d’un poble medieval. Tivissa és una altra joia d’aquesta època que, en aquest cas, està envoltada de camps de cirerers.

Com fer el Camí de Mestral

La idea amb la qual neix aquesta proposta és que els amants de caminar, la natura i la muntanya a tocar del mar puguin triar entre diverses opcions: la ruta completa, de quatre dies, per gaudir de tot el recorregut, caminant de poble en poble i d’allotjament en allotjament; la dirigida a aquells que no tinguin quatre dies seguits disponibles i puguin fer el recorregut en dos caps de setmana (no cal que siguin consecutius); l’opció premium, per a aquells que només vulguin una base on allotjar-se i que sigui un hotel amb encant, i l’opció free + welcome pack, per als que vulguin adquirir el paquet de benvinguda, amb els tracks dels recorreguts, el material divulgatiu i un obsequi inclòs, per descobrir la ruta per lliure.

El preu varia en funció de l’opció escollida, de les diverses modalitats d’allotjament i de si s’escull fer la ruta amb guia o sense. Per a més informació es pot consultar la pàgina web www.terresdemestral.cat.

stats