Camp de Tarragona 15/05/2019

Com és el creuerista que passa per Tarragona?

Ara
2 min
Els creueristes que arriben a Tarragona  es mouen pel territori.

TarragonaDels gairebé 100.000 creueristes que van arribar l’any passat al port de Tarragona, segons el tipus d’operativa, el 78% van ser de trànsit mentre que el 22% eren passatgers d’embarcament i desembarcament. L’impacte econòmic que han generat aquests creueristes es quantifica en 7,3 milions d’euros al territori, un 85,21% més respecte a l’impacte econòmic de la temporada anterior.

El 93% dels creueristes opten per visitar la zona. Els estudis del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV han obtingut dades tan significatives com la valoració que fan els passatgers de les excursions contractades, amb una puntuació global del territori de 8,2 sobre 10. A la pregunta de si recomanarien o no el destí, el 91,3% diuen que sí que el recomanarien, cosa que vol dir que es compleixen les expectatives de destinació.

Sobre el perfil dels passatgers, es tracta d’un perfil familiar, amb un augment dels creueristes d’entre 45 i 64 anys, que sumen gairebé més del 52% del total. Per nacionalitats, han augmentat de manera destacada les nacionalitats italiana i espanyola, gràcies a l’aposta de Costa Cruceros pel port de Tarragona, amb uns increments del 67,09% i 68,65% respectivament, així com els passatgers del Regne Unit, per les escales de la naviliera Marella Cruises, que s’han traduït en un creixement del 177,96% de turistes d’aquest país.

Analitzant l’activitat dels visitants, es recull que un 96,4% dels passatgers sí que fan despesa al territori. Per ordre de rellevància, les despeses se centren en transport, bars i cafeteries, compres, restaurants i equipaments culturals. Finalment, estudiant la mobilitat dels creueristes a Tarragona, es veu que els llocs més visitats són l’amfiteatre, la rambla Nova, la rambla Vella, la catedral i la Part Alta, la plaça de la Font, el circ, el Balcó del Mediterrani, el Mercat i el Serrallo, entre molts altres.

stats