Camp de Tarragona 20/09/2017

La Fira Terrània celebra la seva quinzena edició

Serà del 29 de setembre a l’1 d’octubre, però des de fa setmanes es poden veure diverses exposicions

1 min
La Fira Terrània celebra  la seva quinzena edició

El Festival Internacional de Ceràmica a Montblanc Terrània arriba enguany a la seva quinzena edició i se celebrarà el 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre. Aquest mes de setembre, però, ja es poden visitar algunes exposicions incloses en el programa de Terrània. El divendres 1 de setembre es va inaugurar l’exposició 15 x 9. 15 anys de Terrània a través de 9 ceramistes de la Conca de Barberà, a la sala Sant Miquel, a la plaça de Sant Miquel. Aquell mateix dia es va inaugurar l’exposició Teresa Gironès, creativitat i originalitat. Una vida dedicada a l’art i la ceràmica, a l’antic hospital de Santa Magdalena de Montblanc. D’altra banda, al pati del Palau de la Diputació de Tarragona es pot visitar l’exposició Terrània, 15 anys de ceràmica a Montblanc.

El divendres 29 de setembre arrenca el gruix de l’activitat de Terrània 2017, amb la inauguració del mercat a la tarda, demostracions, tallers, jocs i sortejos. D’ençà que l’any 2003 es va fer realitat la proposta de ceramistes locals a l’Ajuntament de dur a terme un festival com aquest, Terrània ha anat creixent any rere any.

Ceràmica artística

Un dels objectius del festival Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país, ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (estris de casa i del transport, entre d’altres). Per aquest motiu aquest festival intenta acostar aquest tipus ceràmica al públic visitant mitjançant l’exposició d’obres de gran qualitat, les demostracions tècniques de torn, modelat i raku, i la cocció de peces en un espectacular espectacle experimental.

stats