FESTIVALS

‘La guerra de les galàxies’ tindrà un protagonisme especial a Brickània

Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, celebrarà la quarta edició el 16 i 17 de juny del 2018. Com sempre, la mostra es farà en un espai únic, l’antiga església medieval de Sant Francesc.

El festival Brickània està adreçat als aficionats i col·leccionistes de bricks de Lego. Tanmateix, també el públic menys especialitzat però curiós tindrà l’oportunitat de descobrir un món apassionant que va més enllà de la simple joguina.

Es pot visitar una exposició original, adquirir peces i deixar-se sorprendre per les exhibicions, tallers i xerrades sobre els robots de Lego. A més, els més atrevits tindran un espai per fer els seus propis muntatges i deixar anar la imaginació. Aquesta suma d’experiències és el que diferencia un festival d’un mercat, una fira o una exposició. El festival inclou, a més, un concurs i sortejos entre els visitants.

L’exposició central, que mostrarà diorames fets amb peces de Lego, tindrà lloc en dos espais: la nau central de l’antiga església i una sala del claustre. Per un costat, a la nau central de l’església de Sant Francesc hi haurà 8 diorames de temàtiques diverses: Barri marítim de Heartlake, Bases espacials llunyanes, Mar i muntanya, Masies catalanes, Món Disney, Montblanc per Sant Jordi, Parc d’atraccions, Vida al castell de les Quatre Torres i Vila-brick Marina. Igualment, a la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc es podran veure els 3 diorames dedicats a Star Wars : Tatooine, La batalla d’Endor i Zoo de Star Wars.

Fan Props debuta a Brickània amb els seus personatges de Star Wars. Són aficionats a aquestes pel·lícules i estan especialitzats en attrezzo (en anglès props, el conjunt d’accessoris de decoració, mobiliari, etc., que s’utilitzen en el muntatge d’una escenografia). Dissabte, a les 12 del migdia i a dos quarts de 6 de la tarda, alguns dels seus components protagonitzaran dues rues transformats en Darth Vader, Kylo Ren, el Rei, la princesa Leia, el jedi Kit Fisto, stormtroopers, els pilots de l’Imperi, i rebels i jedis. A més, destacarà la participació del robot R2D2. A dos quarts d’11 es farà un photocall perquè els visitants es puguin fotografiar amb els personatges.

Les botigues participants disposaran d’un ampli ventall de productes Lego. Els aficionats podran trobar-hi les últimes novetats de les sèries Star Wars i Architecture. Com cada any, a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc s’hi farà un concurs per als més petits que consisteix a fer una construcció amb bricks a partir de material de Lego Classic de 520 peces. El jurat estarà format per un representant de les botigues participants, l’ETSE-URV i l’Oficina de Turisme.

Com en tots els esdeveniments adreçats al públic familiar, el festival disposarà d’un espai d’aparcament de cotxets. Serà gratuït i permetrà que els pares estiguin més còmodes, perquè no hauran de portar els infants a coll i el cotxet buit no els suposarà un impediment per moure’s amb facilitat. Els pares que ho vulguin podran deixar el cotxet en aquest espai.

Podeu trobar més informació a la web de turisme de Montblanc: www.montblancmedieval.cat.

Una de les propostes més curioses de Brickània són els robots fets amb peces de Lego. Durant els dos dies del festival, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV farà diferents activitats per descobrir aplicacions de les peces de Lego, que s’aniran repetint al llarg del cap de setmana. Com a novetat, aquest any hi haurà un diorama interactiu ubicat a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, l’espai addicional que es va estrenar fa dues edicions i que, juntament amb la Sala de les Corts del claustre de Sant Francesc, serà l’espai dedicat a la realització dels tallers, demostracions i exhibicions de robòtica.

Entre les propostes que s’hi presenten, destaca el taller d’introducció a la programació de robots. Es tracta d’un taller molt pràctic, on només es parteix d’un mínim de teoria. S’adreça a un públic inquiet i amb ganes d’aprendre. Tant se val l’edat, encara que als alumnes a partir de secundària els pot ser útil per als seus estudis. Una altra proposta interessant ens mostrarà com es genera l’energia (eòlica, solar, nuclear...) i com es distribueix i es gestiona en una ciutat: el que anomenem Smart grid o diorama interactiu.

I, totalment lligada amb l’univers Star Wars, hi haurà una xerrada a càrrec de Josep Carballo, el constructor de l’únic R2D2 homologat per la Rebel, del qual hi ha una sola unitat disponible a l’Estat. Farà una demostració del funcionament de l’R2D2 i del seu procés de construcció.

Més continguts de