Camp de tarragona 13/11/2019

Un matí de caça a Cabra del Camp

J.s.
3 min
Un matí de caça a Cabra del Camp

Cabra Del CampEl bar de Cabra, l’únic que hi ha al nucli d’aquest poble de l’Alt Camp al límit amb la Conca de Barberà, es va omplint a partir de les vuit del matí d’homes de diferents edats vestits majoritàriament de verd i amb armilles reflectores de color taronja. Són caçadors que han arribat després de veure la convocatòria per WhatsApp. A la televisió hi ha posat el canal Caza y Pesca, mentre la majoria esmorzen i xerren, amb algun grup de ciclistes al costat. Mentre es revisen les llicències, un grup acaba de dissenyar l’operatiu per cobrir les 800 hectàrees (de les 5.000 de l’extens vedat de caça de Cabra del Camp) que es volen abastar avui dissabte al matí, el primer de la temporada de caça major. La cacera de porcs senglars a Cabra es fa un cop a l’any en una zona que ha vist augmentar considerablement aquesta espècie, amb danys importants en les vinyes més altes de la DO Tarragona.

Finalment, han vingut a Cabra del Camp una seixantena de caçadors procedents principalment del Camp de Tarragona, però també de Barcelona i de les Terres de l’Ebre. Fins i tot hi ha dues caçadores tortosines. S’han superat les expectatives. Abans d’agafar els cotxes i endinsar-se en la serra Voltorera, el cap de colla de la Societat de Caçadors L’Àliga, de Cabra, Joan Maria Baldrich, i el president de la Federació de Caça de Tarragona, Joaquim Vidal, es dirigeixen des de la porta del bar als caçadors. Baldrich explica com s’organitzaran i Vidal insisteix molt en la seguretat. Es treu una bala de la butxaca i la fa caure en un platet: “Això us pot donar una alegria aquest matí, però també pot enfonsar dues famílies i fins i tot un poble. Depèn de vosaltres”.

Marxen amb els cotxes i es van distribuint per diferents punts dels camins que donen accés al parc eòlic que corona la serra Voltorera, que aquest 19 d’octubre té la desena de molins aturats per la manca de vent. Es creuen amb alguns grups de ciclistes i motoristes. Els caçadors de Cabra porten un mes estudiant el terreny, seguint rastres, observant per on han passat els porcs senglars. La temperatura avui també és ideal. Ni fred ni calor. Un cop distribuïts la seixantena de caçadors, arriba el moment de deixar anar les deu colles de gossos que han portat per despertar els senglars, que dormen, com a animals nocturns que són. Els udols dels gossos donen pas a les corredisses de porcs senglars i als primers trets. Un porc senglar pot arribar a córrer a 60 km/h. No és tan fàcil caçar-lo.

Després de gairebé quatre hores de cacera donen per acabada la jornada. Han caçat una quinzena de senglars. Toca recollir-los i transportar-los amb els vehicles cap al poble. Com cada any, en reparteixen la carn entre les persones més necessitades.

stats