Política

La responsable de Tarragona Ràdio va comunicar que acomiadarien el gerent tot i ser un informant protegit

De Gispert està protegit per haver posat en mans de la Fiscalia un possible cas de corrupció

2 min
La regidora socialista Sandra Ramos, el dia de la presa de possessió

TarragonaLa presidenta de l'Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Sandra Ramos (PSC), es va reunir a mitjans de novembre amb els treballadors de Tarragona Ràdio i els va avançar que l'Ajuntament volia fer fora el gerent de l'emissora, Xavier De Gispert, per una reestructuració interna. L'anunci de Ramos als treballadors es va produir després que l'Oficina Antifrau ja li hagués advertit que De Gispert era un informant de presumptes delictes de corrupció i, per tant, no se'l podia acomiadar. Aquest avís es va produir el 6 d'octubre. Aquells dies van continuar apareixent informacions a la premsa sobre la intenció del nou govern municipal de fer fora De Gispert fins al punt que l'Oficina Antifrau va enviar un nou avís a Ramos el 14 de novembre per dir-li que els havia de comunicar qualsevol actuació que pogués afectar l'informant i també qualsevol "informe preliminar" que preveiés una reestructuració de l'EMMCT "que pugui tenir incidència directa en la seva esfera laboral".

La condició de testimoni protegit de De Gispert es va fer pública dijous, després que els seus advocats enviessin un correu electrònic als 13 membres del consell d'administració de l'EMMCT per explicar-los que el seu client estava blindat i per advertir-los "de forma preventiva" que, si en una votació donaven suport a acomiadar el seu client, es podrien emprendre "futures accions judicials" contra ells. Els advocats temien que en el consell d'administració previst per a la setmana vinent es pogués proposar una votació per fer fora el gerent, que va aconseguir el càrrec l'any 2020 després de superar un concurs públic. El correu, que va publicar en exclusiva el diari ARA, ha provocat un gran enrenou a l'Ajuntament de Tarragona, que aquest divendres celebrava el darrer ple de l'any.

"Què ens hauria passat?"

En el torn de preguntes, la regidora d'ERC Maria Roig ha demanat a Ramos per què no els havia comunicat la condició de protegit de De Gispert i també si tenia previst explicar-ho en algun moment. "Què hauria passat a les persones que formen part del consell d'administració si s'arriba a prendre alguna decisió [sobre la gerència de la ràdio]?", ha preguntat. "Ho pregunto seriosament, és molt greu!", ha afegit la regidora republicana, que forma part del consell que es reuneix dijous. La regidora Ramos ha respost que si no ho havia explicat és perquè els serveis jurídics de l'Ajuntament li havien aconsellat no fer-ho, perquè calia mantenir l'anonimat de l'informant. I ha afegit: "Evidentment, no hauria portat cap votació al consell d'administració que hagués posat en risc la seva situació".

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha denunciat que aquest cas "porta un fotimer de temps" i, amb ironia, ha afegit: "Quina casualitat que hagi anat a l'Oficina Antifrau després que diguéssim que podíem prescindir d'aquest càrrec de gerència".

De Gispert, que no ha volgut fer declaracions, està protegit per Antifrau perquè quan va començar a ocupar la gerència de la ràdio va encarregar un informe sobre els comptes de l'emissora, després que el diari Porta Enrere hagués anat publicant possibles casos de corrupció. En aquella investigació van aflorar el que semblaven subvencions encobertes i factures no justificades quan la ràdio era gestionada per un càrrec proper al PSC.

stats