CINEMA

El segon festival Terres ja té palmarès

The route of fate, de l’Agència Catalana de Turisme i dirigit per Román Parrado, i la pel·lícula documental Tubbataha, a national pleasure, del director filipí Don Falsario, són els dos films que s’han erigit amb els grans premis de la segona edició del festival Terres Catalunya - International Eco & Travel Film Festival, que divendres passat va celebrar l’entrega de premis i cloenda oficial a la ciutat de Tortosa.

El gran premi del festival ha sigut per al vídeo promocional de Catalunya de l’Agència Catalana de Turisme, en el qual s’explica com a través de les notes trobades en un diari de viatge extraviat dos amics comparteixen una aventura que els porta per Catalunya a la recerca del seu destí. El premi Terres de l’Ebre al millor film, que promou la sostenibilitat, ha sigut per a la breu pel·lícula documental sobre el Parc Natural dels Esculls Tubbataha, a les Filipines, un espai declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Durant l’acte es van lliurar 37 premis en quatre apartats: els dedicats a comunicació turística i documentals, per una banda, i els premis tècnics i premis especials per l’altra, a més dels dos grans premis. En els premis tècnics cal destacar la millor fotografia, que s’ha endut la peça Monte Sarmiento - The White Diva, del director Jochen Schmoll, o Baptismo de terra, que es va endur el premi a la millor banda sonora original, mentre que els premis al millor muntatge i a la narrativa més original van ser per als films Kalunga, de Bernardo Gramaxo, i World Pride, dirigit per Santiago Alcázar i produït per Luis Medina, respectivament.

En l’apartat de premis especials hi ha hagut guardons per a les millors campanyes de promoció turística de Catalunya per Estic entre volcans, del Patronat de Turisme de Santa Pau, i la millor promoció de l’estat espanyol ha sigut per a La fuerza del destino, de DEC BBDO. La resta de premis especials han destacat les millors campanyes de promoció de la sostenibilitat o el respecte entre cultures, entre d’altres. El director del festival, Santi Valldepérez, de la productora Films Nòmades, ha fet un balanç positiu de la segona edició, en la qual han participat un centenar de pel·lícules de fins a 18 països diferents.

Més continguts de

El + vist

El + comentat