Festivals

Tarraco Viva mira cap al mar en la seva 26a edició

La cita afronta els tres últims dies amb llibres, artesania i recreacions

ARA
3 min
Tarraco Viva mira cap al mar en la seva 26 edició

TarragonaEl festival Tarraco Viva finalitza aquest diumenge la seva 26a edició completant els 350 actes i 140 activitats previstes, entre les habituals recreacions històriques, monòlegs històrics, debats, documentals, arqueogastronomia, presentacions de llibres, visites, tallers, jocs i fires, que es van iniciar el 13 de maig.

L'edició d'enguany de l’esdeveniment s’ha desenvolupat mirant més que mai cap al mar que l’ha vist créixer: el Mediterrani a l’antiguitat, explorant la gran capacitat d’aquest mar de generar trobades de tota mena, siguin culturals, demogràfiques o econòmiques, d’entre totes les societats que n’han format part, però també de generar conflictes i violències.

Els jardins i el teatre auditori del Camp de Mart són el lloc de trobada per excel·lència del Tarraco Viva i, situat just als peus d’un dels monuments romans de l'antiga Tarraco més ben conservats, com són les muralles, és l’espai principal on es desenvoluparà el festival els seus darrers tres dies.  

Així doncs, els jardins, que són un espai a l’exterior i de clara vocació pública, oberts i assequibles, es converteixen també en un escenari privilegiat del festival. Des d’aquests jardins i també des de l’Auditori del Camp de Mart, es donarà a conèixer el patrimoni històric a tot el públic i s’omplirà d’activitats, la majoria de lliure accés, els dies 24, 25 i 26 de maig. En aquest espai també es podrà trobar un punt d’informació i atenció al visitant, per ajudar el públic a no perdre’s cap activitat.

El dissabte 25 i el diumenge 26 de maig, els jardins del Camp de Mart s’ompliran de llibres històrics, seleccionats per llibreries tarragonines com La Capona, Adserà, Abacus Coop, La Quimera i El Soterrani. Hi haurà volums per a totes les edats i de diferents gèneres, com la novel·la i l’assaig. El dia abans, divendres, hi ha la mostra d’artesans de rèpliques arqueològiques, una gran oportunitat per divulgar el patrimoni i observar-lo amb deteniment.

A l’Auditori del Camp de Mart també es podran veure recreacions històriques, com un espectacle de gladiadors (tant dissabte com diumenge), així com un taller per aprendre a fer una fona, que és un dels ginys més antics del món i que té diferents utilitats, una de les quals com a arma per llançar projectils. Aquest taller, que té un cost de 3 euros, és organitzat per la Federació de Tir amb Fona i la Unió Excursionista de Menorca. També cal destacar un taller familiar per aprendre a fer mosaics romans, que s’organitzarà en diferents horaris dissabte i diumenge.

Aquest any el festival ha programat bona part de les activitats als espais culturals portuaris. Des de fa anys el Museu del Port hi ha participat oferint activitats divulgatives en el programa d’actes del festival. L’any passat ja es va ampliar aquesta col·laboració oferint diverses activitats també als espais exteriors. En la 26a edició, tenint en compte que el tema central de Tarraco Viva és el Mediterrani a l’antiguitat, les instal·lacions a tocar del mar han agafat protagonisme perquè el públic pogués conèixer millor les arrels marítimes de Tarragona.

Els espais culturals del port (Tinglado 1, Tinglado 2, Tinglado 4-MNAT, Refugi 1, Refugi 2-Museu del Port) s’han omplert de conferències, espectacles de recreació històrica, exposicions, tallers i visites durant tot el festival, especialment durant el primer cap de setmana, on el focus d’atenció estarà posat ben a la vora del Mediterrani. Entre les recreacions previstes cal destacar Tutankamon i Carter, el descobriment que enlluernà el món, que es podrà veure els dies 24 i 25 de maig al Tinglado 2 a les 20.30 h. Les entrades ja es poden comprar a la web del festival (www.tarracoviva.com) a un preu de 5 euros.

També cal destacar una altra recreació, Portuenses, que es podrà veure al Refugi 1 el 24 i el 25 de maig a les 22.00 h. Aquesta obra recrea com eren els oficis marítims i el dia a dia als ports del Mare Nostrum. 

stats