CARTES I MISSATGES

Cartes a la Directora 11/05/2018

Assetjament

al carrer

Sovint pensem que l’assetjament passa a la nit, en un carrer tancat, però en realitat succeeix de manera molt més habitual. Quanta gent ha presenciat actituds masclistes o despectives pel carrer i s’han quedat callats per evitar problemes? I és que molts homes i dones encara creuen que un desconegut comentant el teu cos és una cosa agradable. No ho és! És terrorífic! Les coses no canviaran si no diem res i ens quedem callades!

SOFIA FÀBREGAS, LORETINA ORTIZ I ÈLIA SABADELL

BARCELONA

Menors extutelats

Recentment l’administració de Catalunya ha propiciat la creació d’una associació de joves extutelats, és a dir, que ja han fet els 18 anys i per tant surten del sistema de protecció. Els traumes en edats primerenques, per exemple als 3 o 4 anys, poden aparèixer en qualsevol moment de la vida. Ho hem denunciat insistentment sense èxit davant els tècnics de la nostra administració i la resposta és que ja no serà competència seva i que per a això hi ha altres serveis.

Benvinguda aquesta associació. Però perquè no es quedi en l’autocomplaença d’alguns professionals del sector, demanem que sigui plural. Que escolti tants i tants joves que ens expliquen el mal que van patir ingressats en un centre i, per tant, apartats de les seves famílies. Potser així aquesta iniciativa serà un pas més en la necessària i urgent reforma del nostre sistema de protecció de la infància i l’adolescència.

FRANCESC CÁRDENAS

PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ PER A LA DEFENSA DEL MENOR (APRODEME)

Als voluntaris dels Jocs Mediterranis 2018

Els Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 se celebraran des del 22 de juny fins a l’1 de juliol en diferents municipis del territori.

Tots els tarragonins hem pogut veure com dia a dia aquest gran projecte ha anat agafant forma. D’aquí a pocs dies 3.000 voluntaris començaran les seves tasques de voluntariat, totes molt diverses, totes importants.

Bona part de l’èxit dels Jocs Mediterranis vindrà donat per totes aquestes persones anònimes que s’hi implicaran amb il·lusió per dur a terme aquest gran repte.

L’olimpisme va molt lligat al món de la cultura i les arts des dels seus orígens, es basa en valors tan importants com l’esforç, la constància, la responsabilitat social, el respecte, la solidaritat, la tolerància, la globalitat, etc. Uns valors que es faran extensius a tots els participants d’aquest esdeveniment esportiu.

D’altra banda, tots els voluntaris i participants dels Jocs Mediterranis impulsaran el turisme d’aquesta fantàstica ciutat mediterrània declarada Patrimoni Mundial per la Unesco, i de la mateixa manera també es dinamitzarà el teixit comercial de la ciutat.

Gaudiu d’aquesta experiència en primera persona i feu que Tarragona quedi en la memòria dels participants, dels visitants i de tots nosaltres.

BEGOÑA ELVIRA

TARRAGONA

Desaccelerar

Alarmes, cafeïna, terminis, compromisos, presses i manca de temps. No arribem i accelerem. Però, qui ens espera? Feines, fills, pares, hipoteques, cites i promeses. Mentre som aquí, pensem a anar allà. Somiem amb el sopar a l’hora d’esmorzar. Xategem amb els que falten quan ens reunim amb els que sí que hi són. Accelerem i ens perdem el paisatge al llarg del camí. Anem amb compte. Desaccelerem. No sempre estarem a temps de frenar.

CARLA VIDAL DE LLOBATERA

BARCELONA

Més continguts de