CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 01/07/2021

Cartes a la Directora 11/06/2021

3 min

La nova campanya del PP

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El Tribunal Constitucional consta de 12 membres: 10 els tria directament el poder polític i 2 indirectament. El 2005 el Parlament de Catalunya va aprovar un nou Estatut que el 2006 va ser sancionat per les Corts espanyoles. Al mes següent va ser ratificat pel poble català amb el 73% dels vots a favor i, al següent, el PP -sempre a la contra, amb recollida de signatures inclosa- va presentar un recurs d’inconstitucionalitat que va ser resolt el 2010 amb una sentència que retallava en part. El nou Estatut va estar vigent 4 anys sense que Espanya es fragmentés.

És a dir, un tribunal polititzat va invalidar el que executiu, legislatiu i el poble havien aprovat d’acord amb les lleis en vigor, i iniciava així la gran deriva sobiranista.

Si després de l’Estatut només el 14% era independentista i ara ho és el 44%, quants n’hi haurà després de la maldestra nova campanya del PP?

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

Atenció a la diversitat

Escrivim aquesta carta amb preocupació per les mesures que adopta el sistema educatiu al davant l’atenció a la diversitat i la inclusió. El fet de separar per nivells els alumnes pot crear l’efecte contrari del resultat que es pretén aconseguir: només se’n beneficien els que es troben en grups “privilegiats”. No és un misteri que a ningú li agrada sentir-se apartat i infravalorat, i menys parlant de capacitats curriculars, ja que s’assumeix que no hi ha la suficient capacitat per arribar a un cert nivell requerit, cosa que provoca un cúmul d’inseguretats en l’alumnat. Això no només afecta els alumnes relegats, sinó que influeix també en la resta de companys. Tots podem aprendre de tots. Així mateix, és tant o més important l’aprenentatge curricular que el treball personal i l’adquisició de valors.

L’objectiu de l’educació és enviar al món laboral el màxim nombre possible d’alumnes amb estudis; no obstant això, aquest plantejament actual en l’atenció a la diversitat provoca un augment de l’abandonament escolar. Potser és hora de replantejar algunes millores que no discriminin, sinó que incloguin i inculquin valors.

JÚLIA TARRÉS I JOAN BOSCH

BANYOLES

Rentar de nit

Fins ara quan arribaves a casa tenies en compte si era una hora prudent per fer una rentadora i no molestar ningú, però amb les noves tarifes d’electricitat dividides en tres franges horàries et forcen ben bé a fer la bugada quan hi ha veïns que ja se n’han anat a dormir, perquè molts han de matinar. Se’ns convida, així doncs i en general, a tornar-nos encara una societat més individualista, més seguidors del cadascú a la seva, mentre, això sí, acotem el cap i no ens enfrontem per a res al fet de pagar cada vegada més unes factures de llum exorbitants. I tot per acabar enriquint unes companyies i uns directius que cobren aquests sous desproporcionats, sense cap tipus d’escrúpols, molts dels quals, per cert, antics polítics.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

Tornar a la normalitat

Des del maig de l’any passat, els residents de Mallorca hem pogut gaudir de l’illa com abans, sense un turisme massificat. L’estiu passat va ser un estiu com cap altre. L’illa lluïa diferent, va tornar a guanyar el seu encant.

Mallorca viu del turisme, és el sector més important, i tots ho sabem. Però ningú pot negar que es trobava a faltar viure un estiu sense un turisme que l’únic que fa és destrossar i donar mala imatge a la nostra illa. Ara només ens quedarà el record d’aquests mesos, perquè hem reobert, amb el que sembla més turisme massificat, amb avions aterrant cada 2 minuts, i milers de persones contaminant la nostra llar.

ANA CRUSAT HORRACH

PALMA

stats