CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 05/01/2022

Cartes a la Directora 25/12/2021

3 min

Actualment, afirmar que a les escoles de Catalunya no et deixen anar a orinar si no parles català és de les mentides més cruels que es poden escoltar. Tot són opinions, però moltes vegades no tenen cap fonament. A casa teva, fes i pensa el que vulguis. Només faltaria. Però quan pretens governar un poble, les teves paraules han de ser de sinceritat, i sobretot coherents. Em costa entendre que hi hagi prou ignorància arreu de l’Estat perquè amb aquestes declaracions s’aconsegueixin uns vots innocents, perquè aquesta tècnica ja la va aplicar Ciutadans i ja sabem tots com va acabar aquest partit. Un ridícul immens. Per què continuen insistint en anar contra la nostra llengua pròpia? ¿No tenen res més a oferir? Per sort, la gent està bastant desperta i sap qui enganya i qui no. Tot això ho sabrem en el moment d’escollir qui volem que ens mani. No abaixem els braços perquè és el que volen!

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

ALBERT ALTÉS SEGURA

LLANÇÀ

Resiliència

Arriben les festes de Nadal, grans i petits ho estàvem esperant i les restriccions sanitàries i mesures de prevenció de contagis s’han tornat a implantar. Amb elles es modifica la manera de relacionar-se i es limita el contacte social. Penso que, pel bé de la població, ens hem d’adaptar a les normes que s’estableixin, actuant amb prevenció i responsabilitat, no des de l’incompliment, la indignació i fins i tot la incomprensió que posaria en risc la salut de molts altres.

Tornem a l’experiència del Nadal anterior, amb resiliència, solidaritat, gaudint de les festes amb les seves restriccions, de manera positiva i recordant que vam aprendre a valorar el que és realment important.

CRISTINA CASALS MASSÓ

ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Nadal i salut mental

Ara que estem en aquella època de l’any en què se suposa que tots hauríem de ser feliços i reunir-nos en família, vull recordar que molta gent passarà el Nadal sola a casa perquè la seva salut mental no els permetrà reunir-se amb la seva família, sortir de casa o fins i tot del llit. Per a tots aquells que patim en silenci, vull desitjar-vos un Nadal tranquil, recordar-vos que tot millora i que no esteu sols. Bon Nadal.

ALBA DOMINGO

BARCELONA

Posar fi a la pandèmia

Arribem altre cop a un Nadal incert amb la primera vacuna per als més joves i la tercera per als més grans.

A poc a poc tots ens anem posant la que ens toca. Per sort disposem tant de la infraestructura com de les dosis pertinents per poder rebre-la i, sobretot, d’una colla de sanitaris abocats del tot a la feina. Però cal escoltar els experts que ens diuen que la pandèmia s’ha de tractar a tot el món.

¿Quan deixarem de mirar si podem fer alguna cosa o no per seguir amb la vida quotidiana d’abans -cosa que dubto que aconseguim del tot mai-, i començarem a plantejar acords i ajuts en què ningú no es vegi bandejat i, sobretot, es tinguin en compte aquells països que, per raons que tots sabem, es veuen més necessitats?

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

La destitució de Trapero

La destitució del major Trapero ha sigut una mala notícia. Primer pel fet en si, ja que un país, Catalunya, tan necessitat del sentit d’ autoritat no es podia permetre de malgastar un dels pocs símbols reals que en tenien. Segon, per les formes tan poc elegants de fer l’anunci. En fi, ara no podem fer altra cosa que agrair al bon professional Trapero la seva tasca de tants anys.

JOSEP VARELA I SERRA

BESALÚ

stats