CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 28/09/2022

Cartes a la Directora

27/06/2022

ARA
3 min

Quina eufòria viscuda, i que màgica per als gironins: el goig de seguir el futbol i el bàsquet la tarda del diumenge 19 de juny i poder viure l’esclat de les alegries successives ha estat la culminació d’un curs esportiu on l’alegria desbordava els moments en què les mirades no defugien de la pantalla. Unes sensacions inoblidables omplien d’entusiasme i d’afany esperançador la possibilitat d’assolir el que perseguia la ciutadania i, per què no dir-ho, també tots els gironins de les respectives comarques, que ens hem sentit transportats al cim màxim de les emocions. Una vivència que perdurarà per sempre a la memòria. Les sensibilitats brollaven amb les incerteses del que podíem aconseguir. Per això, no podem deixar de dir-nos que Girona ens enamora i que l’estimem eternament.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquesta fita tan puntual arriba amb l’esplendor d’haver viscut uns somnis allunyats i a la vegada tan esperats. Per això avui podem cridar amb esperit immortal i com a exemple d’un poble que mitjançant la seva vàlua ha sabut ressorgir de totes les situacions, donant un clar desenvolupament a inquietuds exitoses que ara ha segellat amb escreix amb els dos títols aconseguits. Crec que hem iniciat un nou creixement de virtuts per a la província i la capital. El camí assolit al conjunt dels esports és un pas de gegant per a les generacions futures. El fruit d’aquests èxits arrelarà en l’amor que sentim tots els gironins i gironines per sempre més. Per això Girona ens enamora eternament.

JOAN JANOHER I SADURNÍ

FORALLAC

Espurnes

El 12 de juny va ser l’últim concert del festival Espurnes Barroques, amb vint-i-tres concerts programats en divuit llocs diferents, com Sant Vicenç de Fals, Sant Pere de Vallferosa o Sant Serni de la Pedra. És el cinquè any, des del 2018, d’un “festival de música barroca, amb gastronomia barroca, en un patrimoni barroc” i els organitzadors encara afegeixen: “Més enllà de les divisions administratives, el Territori Barroc és un paisatge, una gent i un patrimoni artístic, cultural i gastronomic únics”. Sí, una part dels petits municipis “que s’estenen, aproximadament, en el triangle format pel santuari del Miracle, Cervera i Manresa” han vist com Espurnes Barroques naixia, s’integrava, parlava de música, de país i, sobretot, del que fa la gent del país. Portar un concert allà on no n’hi havia i, al mateix temps, mostrar com s’hi viu, com s’apunta al programa: “La cultura formadora i transformadora”. Espurnes Barroques, una bona mostra de gestió, d’implicació, un exemple de territori actiu.

JULI GRANDIA

EL VENDRELL

Crisi alimentària?

Davant la greu crisi en l’abastiment d’aliments, especialment de blat, que a nivell mundial ha provocat la guerra d’Ucraïna, la decisió de l’Índia de prohibir les exportacions de blat va afegir una nova alarma mundial a la situació bèl·lica a Ucraïna, que ja amenaçava amb el desproveïment de cereals, fins al punt que s’ha advertit del perill d’una crisi alimentària global. Uns dies abans d’aquesta decisió, el primer ministre indi, Narendra Modi, havia assegurat que el seu país estava preparat per alimentar el món, com ha fet cada cop que la humanitat s’ha vist amenaçada de gana.

La primera conseqüència d’aquest anunci ha estat la immediata pujada rècord del preu del blat als mercats mundials, que ja havia augmentat un quaranta per cent. Com a explicació, les autoritats índies han al·legat la necessitat peremptòria de frenar la inflació, així com l’especulació sobre els preus d’aquest cereal, quan perilli l’abastament intern.

JESÚS DOMINGO MARTÍNEZ

GIRONA

stats