CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 28/09/2022

Cartes a la Directora

25/09/2022

ARA
2 min

Ayuso sosté, sense enrojolar-se ni una mica, que “la baixada de taxes universitàries que ha realitzat el seu govern per al curs inaugurat ha permès estalviar-se una mitjana de 300 euros als 180.000 estudiants d’universitats públiques”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Vinga! Però si va ser el PP qui, a la Conferència General de Política Universitària, va titllar aquesta baixada imposada pel govern central d’“atac a la llibertat”, hi va votar en contra i la va recórrer als tribunals.

Lamentablement, manipular, desinformar, fer soroll, la desraó, el populisme dur i el paroxisme desenfrenat semblen donar la raó al polític de rostre petri que menteix sense immutar-se perquè tant li fa quedar en evidència. Els assessors d’Ayuso han calcat el model de Trump i fan mutar el fracàs en èxit.

Au!, a seguir votant-los.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

Una comparació

Si aquí a Catalunya el dèficit fiscal de l’Estat és crònic, i tenim manca d’infraestructures vitals com és el cas clamorós de Rodalies o el Corredor Mediterrani, pel que es veu a Madrid els sobren els diners: hospitals acabats de construir i que estan buits, autopistes de circumval·lació buides perquè disposen d’autovies paral·leles, trens AVE que connecten Madrid amb la resta d’Espanya infrautilitzats, museus exuberants... Ara bé, segons la ministra Sánchez això de Catalunya només “es una sensación ” i s’esforcen al màxim per solucionar-ho.

ÀNGEL MARCO

BARCELONA

La guerra i Europa

Mentre Putin intenta reclutar més persones per a la guerra a Ucraïna i amenaça amb armes nuclears, a Europa i als Estats Units ens exposem perillosament a allò que sol descriure’s com disparar-se un tret al peu. Les victòries electorals de l’extrema dreta a Itàlia i de Donald Trump als Estats Units serien fets molt desestabilitzadors. I potser farien que Occident quedés dividit entre els partidaris de la derrota de Putin i els que veuen el president rus amb una certa simpatia, perquè normalitza l’estil de fer política que prefereixen. No és moment de jugar amb foc.

CARME GARCIA

L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

La R11 i el material mòbil deficient

El 22 de setembre a la línia de tren de Rodalies (Regional) es va tornar a produir una incidència important amb retards de dues a tres hores. Aquesta vegada no van ser les obres de La Sagrera les responsables directes del desgavell. Resulta que un tren regional de la RG1 es va avariar a l’estació de Riudellots de la Selva. Aquest tren tenia l’arribada a Portbou a les 11.05 h i va provocar una concatenació de fets bloquejant el pas d’altres trens. En total es van suprimir tres trens i es van originar els retards. Aquesta incidència s’hauria evitat amb un material mòbil més modern i també si a les estacions de Portbou, Figueres i Maçanet Massanes existissin trens en reserva, ja que el drama d’aquestes incidències és que si no arriben trens cap al nord, a Portbou, tot quedaa paralitzat i els retards són monumentals.

JOSEP M. LOSTE

PORTBOU

Ensaïmada

¿Com cal tallar una ensaïmada de les grosses? Seguint l’estructura espiral? ¿De fora cap endins o –més estranyament, perquè no ha de ser gaire còmode– de dins cap enfora? ¿O bé radialment, com solem fer amb un pastís rodó? ¿I tallar-la en forma de quadradets, seria fins i tot un sacrilegi?

MIGUEL ROIG COMAMALA

BARCELONA

stats