Granollers acull la 6a jornada de bones pràctiques de gestió en el món casteller

L’edició d’enguany girarà al voltant de la figura de la dona i la gestió econòmica

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i els Xics de Granollers organitzen conjuntament la 6a jornada de bones pràctiques de gestió en el món casteller d’aquest dissabte. Les xerrades es desenvoluparan aquest dissabte al matí a l’antiga fàbrica Roca Umbert de Granollers coincidint amb la setmana en què se celebra el Dia de l’Associacionisme Cultural.

En la jornada d’aquest dissabte es presentarà l’estudi ‘Els castells des d’una perspectiva de gènere’, realitzat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CePAC) i l’Institut per la Igualtat de la URV. L’estudi, que ja es va fer públic fa pràcticament tres mesos, destaca especialment per les dades sobre la situació de la dona en estructures de poder a les colles: només l’11% de les formacions convencionals tenen caps de colla dones.

Al llarg del matí també hi haurà dues presentacions més pràctiques referides a la nova normativa de protecció de dades i a l’aplicació de l’IVA a la realitat de les colles. Finalment la jornada es tancarà amb una taula rodona sobre les diferents modalitats de relació econòmica entre els ajuntaments i les seves colles, amb la participació de representants de diversos ajuntaments. 

D’aquesta manera, la jornada d’aquest dissabte a Granollers pren el relleu a la de l’any passat a Reus, en la qual es va tractar la responsabilitat dels equips directius i les assegurances que no són estrictament castelleres. Alhora també es van fer exposicions sobre la gestió de les colles mitjançant noves tecnologies, una proposta de protocol de gènere i els processos de reflexió interna de les colles.

Més continguts de