Ara Castells 13/07/2015

El nou set de vuit amb agulla dels Castellers de Vilafranca fa treure fum a les xarxes socials

Els Castellers de Vilafranca han tornat a sorprendre aquest diumenge durant la diada del Quadre de Santa Rosalia al món casteller, que respon a la xarxa

Marta Díaz
2 min

BarcelonaDurant aquest inici de temporada els Castellers de Vilafranca han sorprès el món casteller, i han aixecat passions, amb el seu seguit d'innovacions castelleres arreu de les places de Catalunya. I no n'és una excepció el set de vuit amb l'agulla que els verds van descarregar ahir diumenge a la diada de la festa major de Torredembarra.

El castell inèdit dels vilafranquins, estrenat a la tercera ronda, ha despertat tota mena d'opinions d'elogiadors i detractors d'aquesta construcció.

Enmig del que és el millor inici de temporada de la història dels Castellers de Vilafranca, els verds hi han emparat tot un seguit de noves construccions que la colla ha anat aixecant durant els darrers mesos, destacant-ne, com en el cas del set de vuit amb agulla, el seu caràcter inèdit.

Aquest tret ha estat el que els principals canals castellers periodístics han destacat del castell, el fet d'haver estat la primera colla que portava a plaça i descarregava el set de vuit amb agulla a la història. I, de fet, la paraula 'inèdit' ha omplert les xarxes socials acompanyant aquest castell, sobretot per part d'aquells internautes que n'han volgut destacar el seu caràcter innovador i han volgut felicitar la colla.

El set de vuit amb agulla dels Castellers de Vilafranca a Torredembarra. GUILLEM BARGALLÓ

D'entre els comentaris sobre aquest castell destaquen, tant des del punt de vista irònic com dels que n'opinen que “tindria més sentit”, els qui defensen que aquest castell s'hauria, o es podria haver fet, amb dues agulles, col·locant-ne una a l'estructura del quatre i una a la del tres, ja que ambdues construccions ho permeten.

Sigui com sigui, la construcció del set ha estat una estructura conflictiva des de la seva primera aparició de mans dels Margeners de Guissona l'any 2009 per la seva amplada, i entre els que pensen que és un castell antiestètic han vist en l'agulla dels vilafranquins la cirereta del pastís. Tot i així, cal destacar que l'estructura del set amb agulla ja havia estat temptejada per altres colles, com els Castellers de Barcelona l'any 2013, sense haver-lo dut a plaça finalment.

Per altra banda, una vegada més la polèmica sobre aquest castell ha fet sorgir el sentiment entre alguns internautes sobre si el judici negatiu al set de vuit amb agulla es deu al color de la colla que l'ha fet o a les característiques pròpies de la construcció. El que està clar és que els Castellers de Vilafranca mai deixen indiferent a ningú.

stats