Microsites 30/09/2019

Alcover es torna a quedar sense colla castellera pròpia

Els Xiquets d'Alcover es dissolen set anys més tard de la seva refundació

Ara
2 min
Alcover es torna a quedar sense colla castellera pròpia

BarcelonaEl dia a dia de les colles castelleres no és tasca fàcil. En les colles petites es complica molt més quan no pots comptar amb gaires efectius en els assajos. Els Xiquets d'Alcover ho han viscut en primera persona els darrers mesos i aquest setembre han decidit posar fi a la colla castellera i dissoldre's.

La decisió dels de l'Alt Camp arriba després que a inicis de juny ja aturessin temporalment la seva activitat i van deixar com a única actuació la de la seva festa major, el 20 d'octubre. Finalment, però, la impossibilitat de "dur a terme assajos amb garanties i poder anar a plaça amb uns mínims per poder fer alguna cosa", tal com confirmen en un comunicat a la seva pàgina web, ha dut a suspendre qualsevol mena d'exhibició castellera.

Divendres es va celebrar una assemblea extraordinària, que només incloïa l'estat de salut de la colla i la continuïtat de la seva activitat. La decisió, tal com s'ha esmentat, va ser l'aturada total de l'activitat com a colla. En l'escrit, els de la camisa verd oliva agraeixen el suport dels seus padrins, els Castellers d'Altafulla i els Xiquets del Serrallo, així com de l'Ajuntament pel seu suport i les entitats que hi han col·laborat. Aquesta, a més, és la segona aturada dels Xiquets d'Alcover, ja que una primera etapa iniciada el 1984 es va donar per acabada al 2009.

Des de la seva refundació l'any 2012, els Xiquets d'Alcover han anat sovintejant els castells de sis. La seva millor temporada va ser el 2015, quan van descarregar seixanta-un castells de nou, a més de dos pilars de cinc, i van arribar a provar sense èxit el 3d7. El 2017, però, ja van perdre al 4d6 i l'any passat només van poder completar nou castells de sis.

stats