Castells
Ara Castells 17/07/2022

Aspiracions de castell de nou de la Joves de Valls i els Castellers de Vilafranca

Torredembarra pren el protagonisme d’aquest cap de setmana

2 min
3d9f de la Joves de Valls, Torredembarra 2019

La temporada castellera continua avançant i a poc a poc s'acosta al nivell d'abans de l’aturada per la pandèmia. El juliol, però, històricament ha estat un mes d’impàs i aquest cap de setmana segurament hi haurà una petita frenada pel que fa a les construccions màximes que s’han vist fins ara. Tot i això, tant la Joves de Valls com els Castellers de Vilafranca tenen aspiracions de castells de nou. Torredembarra pren el protagonisme d’aquest cap de setmana, amb l’actuació del Quadre de Santa Rosalia amb els Nois de la Torre, la Joves de Valls i la Jove de Tarragona. Els vallencs tindran algunes baixes en posicions claus, però no descarten portar-hi el 3 de 9 amb folre, que van carregar per Sant Joan. Alhora, el volen acompanyar amb el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, i també podrien estrenar el pilar de sis.

Per la seva banda, la Jove de Tarragona avança pausadament Aquest dimecres van ajuntar per primer cop el 3 i el 4 de 8 a plaça, en una actuació al Pla de la Seu, i diumenge volen repetir aquestes dues construccions. El tercer castell tot apunta que serà el 2 de 7, tot i que tampoc volen descartar del tot l’estrena del 7 de 8. La setmana vinent s’agafen uns dies de descans i a partir de Vilanova –30 de juliol– els liles volen començar a fer passos endavant amb castells de la gamma alta de vuit i de nou.

Els Nois de la Torre afronten una de les principals cites del calendari amb l’objectiu de fer la primera actuació completa amb castells de set des de la represa. D’aquesta manera, a més del 3 i el 4 de 7 descarregats per Sant Joan, volen sumar-hi el primer 3 de 7 amb l’agulla.

Castell de nou de Vilafranca

Els Verds volen continuar mantenint un ritme elevat abans de les dues grans actuacions que tenen a Mataró i Vilanova per tancar el mes de juliol. D’aquesta manera, a l’actuació de Lloret de Mar d’aquest diumenge es plantegen poder dur a plaça algun castell de nou. La Colla Vella de Valls i els Minyons de Terrassa, en canvi, posaran una mica el fre de mà per tal d’estrenar castellers en diferents posicions. Els rosats actuen a l’Hotel Calypso de Salou, amb l'objectiu principal de rodar canalla nova i els pisos superiors del tronc nous, tot i que no descarten poder-hi fer el 2 de 8 amb folre o el 5 de 8. Per la seva banda, després de descarregar el seu primer castell de nou d'aquest any, la idea dels malves és portar els bàsics de vuit dissabte a Sant Cugat i diumenge a Sant Vicenç dels Horts.

stats