Castells
Ara Castells 12/08/2022

Aspiracions de gamma extra a la Bisbal

L'actuació de dilluns marca l’inici de quinze dies d’alta intensitat fins a Sant Fèlix

2 min
2d9fm dels Castellers de Vilafranca, La Bisbal 2019

Tot esperant la baixada de temperatures, la temporada castellera encara dues de les setmanes més intenses de l’any amb un cap de setmana llarg que tindrà l’actuació de la Bisbal com a punt destacat amb aspiracions de gamma extra.

Els Castellers de Vilafranca tornen d’un petit descans amb la intenció de seguir prement l’accelerador, tal com han fet des de l’inici de la temporada. Dissabte actuen a casa, en el XXVII aniversari de Cal Figarot, amb la voluntat de fer-hi algun castell de nou. La gran cita, però, serà la de dilluns a la Bisbal en un nou duel amb la Colla Vella. Pel cap dels dirigents hi passa descarregar per primer cop aquest any el 2 de 9 amb folre i manilles i revalidar el pilar de 8, però dependrà en gran part del volum de camises que hi puguin desplaçar.

Amb una estratègia més pausada, la Colla Vella espera seguir rodant els castells de vuit dissabte a Vallmoll per afinar les estructures. Per dilluns els vallencs voldrien revalidar l’actuació de Firagost, amb els dos bàsics de nou. Els vallencs, per tant, arribaran pocs dies abans de Sant Fèlix sense cap gamma extra, que volen començar a portar a plaça entre el Catllar i l’Arboç del 27 i 28 d’agost.

La Joves de Valls té el 4 de 9 amb folre com a gran objectiu, després de desmuntar-lo en dues ocasions a Firagost. Els vermells hi podrien afegir l’estrena del 4 de 8 amb agulla, que van acabar descartant a Llorenç del Penedès després de la caiguda del 2 de 8 amb folre. El tercer castell dels del carrer d’en Gassó estarà entre el 3 de 9 amb folre i el 5 de 8.

A l’actuació també hi prendran part els Bous de la Bisbal en un sol castell a l’inici de l’actuació, que serà un bàsic de 7.

A les portes de Sant Magí

Les colles tarragonines estan a una setmana de l’actuació de Sant Magí i volen seguir afinant les estructures. La Jove de Tarragona té doble cita aquest cap de setmana llarg de la Mare de Déu d’agost. Diumenge serà a la Canonja i dilluns al Cós del Bou, amb la intenció en tots dos llocs de rodar els castells de vuit ja realitzats: 7 de 8, 4 de 8, 3 de 8 i també 2 de 7, mentre que les estrenes del 2 de 8 amb folre i el 5 de 8 segurament encara hauran d’esperar una mica més.

També tenen doble actuació els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, que ja tenen a punt l’estrena del 3 de 8. D’aquesta manera, el podrien completar tant dissabte a Vilafranca com diumenge al Cós del Bou, afegint-lo al 2 de 7 i al pilar de 6.

Els Xiquets de Tarragona portaran els bàsics de vuit a la festa major de Ferran, mentre que els Xiquets del Serrallo treballen per portar algun castell de set i mig a la Canonja, com el tres o quatre amb agulla i el 5 de 7, abans de Sant Magí. 

stats