Ara Castells 13/09/2016

L'Associació d'Amics de la Colla Jove presenta el seu quart conte infantil

Amb ‘Corre, corre, Cucafera’ la formació castellera mostra el seu compromís amb amb els elements del seguici popular de la ciutat de Tarragona

Efren Garcia
2 min
Portada del quart volum de contes infantils editat per l'Associació d'Amics de la Colla Jove

BarcelonaL'Associació d'Amics de la Colla Jove presenta dimecres 14 de setembre el quart volum de la col·lecció de contes infantils ‘Els Contes del Seguici de Tarragona’ dedicat aquest cop a la figura de la Cucafera, una barreja de drac, tortuga i cocodril que forma part del bestiari del seguici popular de la ciutat de Tarragona. El Museu d'Art Modern de Tarragona serà l'escenari per a la presentació del conte ‘Corre, corre, Cucafera!’ que anirà a càrrec de Rosa Maria Codines, presidenta d'Òmnium Cultural al Tarragonès, i que s'edita conjuntament per l'entitat lligada a la Colla Jove Xiquets de Tarragona i Insitu Comunicació SL.

‘Corre, corre, Cucafera’ està dedicat a un element que, tot i formar part de l'ideari relacionat amb les forces de l'infern i el diable, degut a la seva llegenda, es presenta com una bèstia simpàtica que llença caramels als més menuts. L'autora, Montserrat Cebrián Sabat és mestra d'escola, narradora des de fa 30 anys i debutant com a escriptora amb aquesta obra. En aquest projecte, fa tàndem amb Armand, un inquiet dissenyador guardonat amb el premi Crítica Serra d'Or l’any 2015 per l'àlbum il·lustrat ‘Un mitjó diferent a cada peu’.

La col·lecció “Els Contes del Seguici de Tarragona” neix com a nexe d'unió entre la tasca que realitzen les escoles de la ciutat al llarg de l'any, i en especial durant les festes, i la festa major de Tarragona, moment en el que els més petits s'aboquen als carrers per gaudir de les activitats del seguici popular. Els tres primer contes de la col·lecció han tractat sobre el negrito de la Pau, l'àliga de Tarragona i el fet casteller.

Dijous 15 de setembre, els Jardins de la Casa de la Festa acolliran una representació d'aquest nou conte de la mà de la contacontes Muntsa Plana i amb la participació de la Cucafera petita. Divendres 16, la pastisseria Conde presentarà la seva versió en mousse de la col·lecció de contes, que estarà disponible durant totes les festes.

stats