Ara Castells 18/09/2016

L'avantsala de la Mercè, a menys de 10 quilòmetres de la plaça de Sant Jaume

Esplugues vibra amb els castells de nou pisos i s'estrena com a plaça de gamma extra gràcies al nou de vuit dels Minyons de Terrassa

Efren Garcia
2 min
Els Minyons descarreguen el 9d8 a Esplugues de Llobregat

BarcelonaLa festa major d'Esplugues de Llobregat ha tornat a reunir un gran cartell unint formacions que es preparen per fer un pas endavant els pròxims dies en cites tan importants com la diada de la Mercè a Barcelona o la del Concurs de Castells a Tarragona. Les tres colles convidades han equilibrat la seva actuació amb construccions de nou pisos i estructures de la gamma alta de vuit mentre que l'agrupació local ha aprofitat la trobada per descarregar el seu tercer quatre de vuit i estrenar el dos de set.

Una de les colles que plantegen objectius de deu pisos a curt termini és la dels Minyons de Terrassa, que s'ha proposat portar el tres de deu amb folre i manilles a la diada de colles convidades de la festa major de Barcelona. Avui els egarencs han descarregat el tres de nou amb folre en el primer torn i han exhibit el primer castell de dificultat superior als bàsics de nou, el nou de vuit, que veu la vila del Baix Llobregat. Han completat la seva exhibició amb el cinc de vuit. Han compartit plaça amb una altra formació que tindrà protagonisme el cap de setmana vinent a la diada de la Mercè, tot i que, en aquest cas, a la diada de colles locals. Els Castellers de Sants han descarregat el tres de nou amb folre i han arrodonit la seva tria amb el cinc de vuit i el quatre de vuit amb el pilar.

Els Capgrossos de Mataró han volgut estar al nivell que els correspon, i han sumat el tercer tres folrat de la diada. Han descarregat el dos de vuit amb folre en el primer torn però han fet llenya després de l'aleta en afrontar un quatre de vuit amb agulla que aquest any encara no han aconseguit completar. Els del Maresme el van coronar a Premià el 10 de juliol i no l'havien tornat a dur a plaça des d'aquella data. La colla local no ha estat una convidada de pedra en el seu gran dia i ha descarregat el tercer quatre de vuit de l'any. La cirereta la posava, però, el primer dos de set de la temporada dels de la camisa blau marí, que s'unia a un dels seus castells insígnia, el tres de set aixecat per sota.

Els Minyons han descarregat a la ronda de pilars un espadat de set amb folre que segueix rodant després que a mitja temporada haguessin d'alterar l'alineació habitual. Els Castellers de Sants han optat pel cinquè pilar de sis de l'any mentre que els Capgrossos han descartat els espadats de mèrit després de la caiguda del quatre amb agulla. Els maresmencs i els del Baix Llobregat han acabat la seva actuació amb dos i tres pilars de cinc simultanis respectivament.

Castellers d'Esplugues: id 4d8, 4d8, 2d7, 3d7xs, 3 P5

Minyons de Terrassa: 3d9f, 9d8, 5d8, P7f

Capgrossos de Mataró: 2d8f, 3d9f, 4d8a c, 2 P5

Castellers de Sants: 3d9f, 5d8, 4d8a, P6, P4, P5, P4

stats